CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz, hakkındaki soruşturmada ifade verdi

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, sahipsiz köpeklerle ilgili kanun teklifini protesto eylemindeki sözleri nedeniyle ifade verdi.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 21:06
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 23:46
CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz, hakkındaki soruşturmada ifade verdi
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Köpeklerin sokaklardan çekilmesini öngören yasa teklifi TBMM’de görüşülüyor. Teklif, köpeklerin toplanmasını, belediyeler tarafından barınaklara alınmasını, sahiplendirmenin teşvik edilmesini ve ve kanunda sayılan hallerde uyutulabilmesini düzenliyor.

Teklife, CHP muhalefet ediyor.

Bu muhalefet Meclis’ten sokaklara da taşıyor.

Nitekim, Eskişehir’de Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi protesto edilmişti.

O protestoda CHP Eskişehir İl başkanı Talat Yalaz, “tarihi bir direnişe hazır olsunlar” diyerek ikinci bir ‘Gezi Eylemi’ mesajı vermişti.

Yalaz, “2 tane ağaç kesildi diye nasıl sokakları gümbür gümbür titrettiysek eğer can dostlara dokunurlarsa  aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler sonrası Yalaz hakkında soruşturma başlatılmıştı.

CHP Eskişehir İl Başkanı bu kapsamda ifade verdi.

Eskişehir Adalet Sarayı'nda cumhuriyet savcılığında ifade verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Yalaz, "halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik" suçunun unsurlarının oluşmadığı iddiasında bulundu.

O açıklamayı yaptığı zaman kanunun tasarı aşamasında olduğunu belirten Yalaz, halen de kanunlaşmadığını dile getirdi.

Yalaz, suçun maddi, manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek “Hangi açıdan bakarsanız bakın, iddialar ve suçlamalar asılsızdır." Diyerek kendisini savundu.

Açıklama yapan Yalaz’a,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer de eşlik etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa