Ankara’da Filistin’e destek yürüyüşü

Ankara'da sivil toplum kuruluşları Filistin’e destek yürüyüşü düzenleyerek Siyonizm şakşakçısı ABD Kongresi’ne yanıt verdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 00:51
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 01:10
Ankara’da Filistin’e destek yürüyüşü
DHA
Kaynak DHA

Gazze Kasabı olarak anılan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ayakta alkışlanmasına tepkiler sürüyor.

ABD’de, eli kanlı soykırım suçlusu konuşurken Kongre önünde bile protesto eylemleri vardı.

Askeri ve siyasi destek vererek soykırıma suçuna ortak olan ABD Yönetimi protesto edildi.

Türkiye’den de insanların gözünün içine bakarak “sivilleri öldürmedik” diye yalan söyleyen Netanyahu ve ona alkışlarla destek veren ABD Kongresi’ne çok sert tepkiler geldi.

Utanç verici o görüntülere karşı başkent Ankara’da da yürüyüş gerçekleştirildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nca düzenlenen yürüyüşe 7'den 70'e  yüzlerce başkentli katıldı.

Akşam namazının ardından Kocatepe Camii'nden yürüyüşe geçen grup, geldi.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, yol boyunca sloganlarla İsrail ve ABD'ye tepkilerini ortaya koydu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Ankara Şube Başkanı Eyüp Medet, Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına açıklama yaptı.

7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu'nun İsrail terör örgütü hakkında oluşturulan tüm mitleri yıktığını belirten Medet,  "Dünyaya empoze edilen yenilmezlik algısı, dünyanın en donanımlı ordusu olduğu propagandası, istihbarat ağının ne kadar güçlü olduğu bilgisi alt üst olmuştur. Hamas 7 Ekim’de sadece İsrail’i değil tüm emperyalist Batı’yı mağlup etmiştir.” dedi.

Medet, bu nedenle katil İsrail Devletinin çizilen karizmasını düzeltebilmek için tüm dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım başlattığını vurguladı.

 Bu soykırımın halen ve hatta şu anda devam ettiğinin altını çizen Medet, 292 gündür çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller, sağlıkçılar, gazeteciler, arama kurtarma ve insani yardım ekiplerinin de katledildiğine işaret etti.

Küresel zulme karşı küresel intifada çağrısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun ABD Kongresinde yaptığı konuşmadan sonra alkışlanmasına da tepki gösteren Medet, Uluslararası Adalet Divanı’nda ‘soykırım suçlaması’ ile yargılanması devam eden Netenyahu’nun daha dün ABD Kongresinde ayakta alkışlanarak karşılanmasının, durumun vahametini gösterdiğini söyledi.

Medet, Netenyahu her zaman olduğu gibi ABD Kongre kürsüsünden yalanlarını sıraladığını ve kara propagandasını tekrarladığını, ABD’li senatörlerin de bu zırvaları alkışladığını belirtti.

Tüm dünyanın gözü önünde işlenen cinayetlerin yine tüm dünyanın gözü önünde alkışlanabildiğine dikkati çeken Medet, “ Biz de buradan dünya halkları olarak Hamas’ı alkışlıyor, haklı direnişlerini destekliyoruz. Bu küresel zulme karşı küresel bir intifadanın başlaması gerektiğini tekrar ediyoruz.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa