Meteorolojiden Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 26 Temmuz 2024 tarihli hava durumu raporunda, Ankara'nın da aralarında olduğu 10 il için sarı kod uyarısı yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 11:41
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 11:59
Meteorolojiden Ankara için kuvvetli yağış uyarısı
AA
Kaynak AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 26 Temmuz 2024 tarihinde Ankara ve çevresi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Haritada sarı renk ile işaretlenen başkent ve çevresindeki bölgeler, potansiyel tehlike altında.


Ankara'da fırtına bekleniyor

Başkent Ankara'da bugün gök gürültülü sağanak yağışlar ve yer yer kuvvetli fırtına bekleniyor. MGM, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı uyardı.

Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz de tehlikede

Ankara dışında Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'de de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Bolu gibi iller de sarı alarm seviyesinde. Bu bölgelerde yaşayanların da dikkatli olması gerektiği belirtildi.


Antalya ve Mersin'de dikkatli olunmalı

Haritada dikkat çeken diğer bölgeler ise Antalya ve Mersin. Bu iller de potansiyel tehlikeli bölgeler arasında yer alıyor. MGM, bu illerde yaşayanları ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.


Batı ve Güney illeri rahat

Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde ise hava durumu daha sakin geçecek. İzmir, Aydın, Muğla ve çevresindeki iller haritada yeşil renkle işaretlenmiş ve bu bölgelerde herhangi bir meteorolojik tehlike beklenmiyor.


Genel uyarılar

MGM, genel olarak ülke genelinde hava durumuna karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle sarı ve turuncu ile işaretlenen bölgelerde yaşayan vatandaşların, ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmaları gerektiği ifade edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa