Obama, Kamala'ya desteğini açıkladı

ABD Başkanı Biden'in adaylıktan çekilmesi sonrası Kamala'nın ismi ön plana çıktı. ABD eski Başkanı Barack Obama, Kamala Harris'i destekleyeceğini duyurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 15:19
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 15:33
Obama, Kamala'ya desteğini açıkladı
O
Onur Çetinkaya Editör

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.


Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini kısa sürede toplayan Harris, böylece partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmıştı. Demokrat Partinin başkan adayı, 19-22 Ağustos'ta Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.

Obama'dan Kamala'ya destek

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Kamala Harris'le yaptıkları  telefon görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu.  

Obama, "Michelle ve ben, seni desteklemekten ve bu seçimden galip gelip Oval Ofis'e girmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyacağımızı söylemek için aradık" dedi. Kamala Harris de  Obama çiftine "Sizin desteğinizi almak benim için çok önemli" diyerek, teşekkür etti.

Trump'a saldırı

ABD başkan adayı Donald Trump’a Kasım ayında düzenlenecek seçimler öncesi  Pensilvanya’daki mitinginde silahlı saldırıya uğradı. Trump, kürsüde konuşurken silahlı saldırı sonucu sağ kulağından yaralandı.  5 el ateşin ardından Trump yere eğilerek kendini korumaya çalıştı bu esnada sahneye atlayan korumaları Trump'ın etrafını sardı. 

Bir süre sonra ayağa kalkan Trump'ın yüzünün kan içinde kaldığı görüldü. Yumruğunu havaya kaldırarak destekçilerine seslenen ABD eski Başkanı hem iyi olduğunu hem de pes etmemeleri gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa