Maske geri mi dönüyor? Dünya alarma geçti

Belli aralıklarla mutasyona uğrayan Covid-19 yeni varyantıyla korkuttu. Dünya bir kez daha diken üstünde.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 15:56
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 17:22
Maske geri mi dönüyor? Dünya alarma geçti
O
Onur Çetinkaya Editör

2020 yılında Çin'de başlayan Covid-19 salgını dünyada çok sayıda can aldı. Ekonomik olarak da ülkelere zarar veren virüs insanlara etkisini ise hala sürdürüyor.

Önce FLIRT yayıldı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Genel Direktör, salgın ve tehlikenin geçmediğini söyledi.

Milyonları ölüme götüren virüs son günlerde yine birçok ülkede farklı varyantlarla görülmeye başladı. Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam ederken "FLiRT" isimli yeni bir varyant ile tekrar hızla yayıldı.

Dünya Sağlık Örgütüne göre FLiRT adı verilen yeni bir Covid varyant grubu dünya çapına baskın hale geldi. Uzmanlar, semptomların diğer Covid-19 türleriyle aynı olduğunu belirtirken  aşıların yeni varyantlara karşı etkili olmasını beklediklerini ifade etti.

İki varyant atağa geçti

Covid-19 virüsü mutasyonlarla kendini yenilemeye devam etiği bugünlerde iki yeni varyant tekrar hızla yayılmaya başladı. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle yaz seyahatlerinin ve kapalı alan aktivitelerinin artması, vakaların yüzde 50'sinden fazlasını oluşturan iki yeni varyantın (KP.3 ve KP.3.1.1 ) tırmanışa geçmesine neden oldu. Bu varyantın en bulaşıcı varyant olduğu belirtildi.

Yaygın Covid belirtileri;

Burun akması

Yorgunluk ve kas ağrıları

Boğaz ağrısı

Öksürük

Hafif ateş

Mide bulantısı veya ishal

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa