İsrail polisi TRT Haber ekibine saldırdı

Cuma namazı için Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinliler zorluk çıkaran İsrail polisi bu kez TRT Haber ekibini hedef aldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 16:48
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 17:10
İsrail polisi TRT Haber ekibine saldırdı
O
Onur Çetinkaya Editör

 İsrail'in Gazze Şeridi'ne 293 gündür sürdürdüğü saldırılar sürüyor.

Can kaybı 40 bine dayandı

Son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 30 Filistinli daha öldürüldü, 146 kişi yaralandı.  İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 39 bin 175'e, yaralananların sayısı da 90 bin 403'e yükseldi.

Katil İsrail durmuyor

Binlerce sivil katil Netanyahu ve yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı. Gazze'de İsrail askerleri yaşlı, kadın ve çocuk demeden Filistinlileri katletmeyi sürdürürken gözlerin çevrildiği bölgede insani yardımların da ulaşması için çaba sarf ediliyor.

İsrail polisinin zulmü sürüyor

İsrail-Hamas çatışmaları 7 Ekim gününden bu yana her cuma Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinliler zorluklarla karşılaşıyor.  İsrail polisi, bugün de namaza gelenlerden özellikle Filistinli gençlere kimlik kontrolü yaparak bazılarının Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engelledi.

TRT Haber ekibine saldırı

TRT Haber ekibi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesi İsrail güçlerinin ihlallerini görüntüledikleri sırada İsrail güçleri  bir kez daha TRT Haber ekibini hedef aldı.

İsrail güçleri ilk olarak Aksa'nın kapısında Filistinlilere saldırdı. Müdahale sırasında gazeteci olduklarını belirten TRT Haber muhabiri Mücahit Aydemir'in telefonuna zorla el koyan İsrail güçleri telefondaki görüntüleri sildi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa