Berensu'nun ölümünde ihmal var mı? O fotoğraf da dosyaya girdi

Ankara'da, asansör boşluğuna düşerek ölen Beren Su Bolat'ı (13), tutması gereken itfaiye görevlisinin elinde termos olduğu ortaya çıktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 19:47
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 19:58
Berensu'nun ölümünde ihmal var mı? O fotoğraf da dosyaya girdi
DHA
Kaynak DHA

Beren Su Bolat, salı günü sınıf arkadaşını ziyaret için Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 4'üncü Cadde'de oturduğu apartmana gitti.

İki arkadaş, eve çıkarken asansörün 5 ve 6'ncı katlar arasında durması üzerine mahsur kaldı.

İhbarın ardından itfaiye olay yerine geldi.

Ancak,  arkadaşı kurtarılmasına rağmen Beren Su, kurtarma çalışması sırasında asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Beren Su’nun ölümüyle ilgili bilirkişi raporu doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Ankara Batı Başsavcılığı, 'Taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla' adli soruşturma, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)  ise idari soruşturma yürütüyor.

Öte yandan Beren Su ile arkadaşının kurtarılma çalışması sırasında çekilen bir fotoğraf da olaya yeni bir boyut kazandırdı.

Soruşturma dosyasına giren fotoğraf, Beren Su’nun iki kat arasında kalan asansörden arkası dönük bir şekilde indiği sırada, kendisini tutması gereken itfaiye personelinin bir elinde termos bulunduğunu ortaya koydu.

Beren Su, asansörden indiği sırada alttaki boşluğa düşmüştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 23 Temmuz 2024 tarihinde Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen üzücü kazayla ilgili, gerek savcılık makamınca gerekse Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce olaya müdahale eden personeller hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Devam eden hukuki süreçler ve açılan soruşturmalar neticesinde ilgili makamlarca üzücü olaydaki sorumluluğun Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunun tespiti halinde ise tüm yasal işlemlerin hassasiyetle takip edileceğini ve uygulanacağını bildiririz" denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa