Yerdeki şahsın yüzünü tekmeleye İngiliz polise soruşturma

İngiltere'de, havalimanı'ndaki gözaltı sırasında, yerde yatan kişinin yüzüne ve kafasına tekme atan polis hakkında cezai soruşturma açıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 20:57
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 21:23
Yerdeki şahsın yüzünü tekmeleye İngiliz polise soruşturma
AA
Kaynak AA

İngiltere'deki manchester Havalimanı'nda yaşanan polis şiddeti soruşturulacak.

Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC), polis memurunun güç kullanımı dahil mesleki standartları ihlal ettiği iddiasıyla görevi kötüye kullanma suçundan soruşturulduğunu duyurdu.

IOPC, disiplin tebligatının gönderildiği ve bunun sürecin mutlaka cezayla sonuçlanacağı anlamına gelmediğini, nihai kararın Kraliyet Savcılığı tarafından verileceğini açıkladı.

IOPC Bölge Direktörü Catherine Bates, mümkün olan en kısa sürede ilgili polis memuruyla görüşeceklerini ifade etti. 

Olaya karışan kişi ve ailesiyle görüştüğünü dile getiren Bates, soruşturma sürecinde onları bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. Bates ayrıca, aynı olaya karışan diğer kişiyle de en kısa zamanda görüşmeyi planladıklarını söyledi.

Manchester Havalimanı'nda meydana gelen ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran olayda, bir polis memuru gözaltı işlemi için yere yatırdığı kişinin kafasına hem tekme atmış hem de dirseğiyle vurmuştu.

Manchester Polisi, memurların saldırıya uğradığını, bu yüzden dört kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Olayın mağdurlarının Müslüman olması, İngiltere'deki sivil toplum kuruluşları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Manchester Polisi, söz konusu memurun açığa alındığını ve halkın endişelerini anladıklarını duyurmuştu.

Polis şiddetine maruz kalan şüphelinin avukatı Ahmet Yakup, Rochdale Polis Karakolu önünde bir basın açıklaması yaparak olay sonrası müvekkilinin beyninde kist tespit edildiği yönünde bir bilgi paylaşmıştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa