Seçil Erzan hakkında yeni iddianame

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı olarak bilinen olayla ilgili Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
26 Temmuz 2024 21:33
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 21:58
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava ile birleştirilmesi talep edilen yeni iddianamede, Seçil Erzan "şüpheli" olarak, Nur Erkasap ise "müşteki-şüpheli" olarak yer alıyor. Diğer isimler arasında Ömer Kahraman, Mert Zeydanlı ve Volkan Bahçekapılı "müşteki" sıfatıyla bulunuyor.

"Erkasap'tan nakit para almadım"

Seçil Erzan, savcılık ifadesinde Erkasap’ın kendisinden fon yatırımı için para istediğini, ancak nakit parası olmadığı için yatırım yapamadığını belirtti. Erzan, şubede Erkasap ile birlikte Mert Zeydanlı'nın olduğu bir senet oluşturduklarını, bu senette Erkasap'ın borçlu, kendisinin kefil, Zeydanlı'nın ise alacaklı olarak yazıldığını ifade etti.

 Ancak vadesi geldiğinde senedi iptal ettirdilerini belirten Erzan, "Erkasap'tan nakit para almadım" dedi.

Nur Erkasap ise ifadesinde, Seçil Erzan’ın kendisine yüksek getirili bir fondan bahsettiğini ve 500 bin dolarını Erzan’a teslim ettiğini belirtti. Ayrıca Erkasap, Erzan’ın kendisine düzenli olarak küçük miktarlarda ödeme yaptığını ve başka kişilerin de bu fona yatırım yaptığını iddia etti.

Erkasap’a suçlama

Savcılık, Erkasap'ın başlangıçta mağdur olmasına rağmen zamanla Erzan’ın dolandırıcılık eylemlerine bilerek katıldığını kaydetti.

Erkasap için "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında nitelikli dolandırıcılık" suçundan 9 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istenirken Seçil Erzan hakkında ise "dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Seçil Erzan Ana Davası

Aynı mahkemede devam eden ana davada, Seçil Erzan’ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, Erzan’ın bir bankanın şubesinde müdür olarak çalışırken yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı belirtiliyor. Sanıkların, sahte belgeler düzenleyerek müştekileri kandırdığı ve dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu ifade ediliyor.

Sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk de 3 ila 98 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Rüya Sağır için ise "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mahkeme heyeti, iddianameleri değerlendirerek davanın seyrini belirleyecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa