Trump'tan 3.dünya savaşı çıkışı

İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya gelen ABD başkanı adayı Trump, seçimi kazanamaması sonrası 3.dünya savaşı çıkabileceğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 09:18
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 09:32
Trump'tan 3.dünya savaşı çıkışı
O
Onur Çetinkaya Editör

Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi hareketlilik devam ediyor. Önce Trump'a suikast girişimi ardından Biden'ın seçimden çekilme kararı dünyada geniş yankı buldu. Tüm bunlar yaşanırken Donald Trump, Florida’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.


"Harris saygısız"

Geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi'nde konuşan ve alkış alan bebek katili Netanyahu, büyük tepkiye neden olmuştu. İsrail Başbakanının ABD temasları ise sürüyor.  Netanyahu, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ile Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'deki Mar-a-Lago'da bir araya geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in dün Netanyahu ile görüşmesinden sonra sözlerini eleştiren Trump, "Onun sözleri saygısızcaydı ve kibar değildi. Bir Yahudi ona (Harris'e) nasıl oy verir bilmiyorum ama onlara kalmış ancak kendisi, İsrail'e karşı gerçekten saygısızdı." ifadelerini kullandı.  


"3. dünya savaşı çıkabilir "

Seçimi kazanamaması halinde Orta Doğu'da büyük savaşların süreceğini ve 3. Dünya Savaşı'nın yaşanabileceğini belirten Trump, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana 3. Dünya Savaşı'na en yakın olunduğu bir yerdeyiz. Hiç bu kadar yakın olmamıştınız çünkü ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor." açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray'dan ateşkes çağrısı

Netanyahu ile  Beyaz Saray'da ayrı ayrı görüşen ABD Başkanı Biden ile Başkan Yardımcısı Harris, İsrail Başbakanı'na "Gazze'de ateşkesin bir an önce sağlanması" hususunda görüşlerini dile getirmişti. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa