İş insanı İbrahim Polat kimdir?

Polat Holding'in kurucusu ve Galatasaray Kulübü eski başkanı Adnan Polat'ın 93 yaşında hayatını kaybeden babası İbrahim Polat kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 11:19
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 11:19
İş insanı İbrahim Polat kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Polat Holding'in kurucusu ve Galatasaray Kulübü eski başkanı Adnan Polat'ın babası iş insanı İbrahim Polat, 93 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetti. Peki Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat neden öldü? İbrahim Polat kimdir, nerelidir? İşte İbrahim Polat hakkında merak edilen detaylar… 

İbrahim Polat kimdir?

İbrahim Polat, Galatasaray Kulübü eski başkanı Adnan Polat'ın babasıdır. 1931 yılında Erzurum Aşkale'de doğmuştur. Aslen Erzurumlu olan İbrahim Polat, evli ve üç çocuk babasıdır. 1955 yılında açtığı müteahhitlik firması ile Türkiye’nin en köklü işletmelerinden birinin temelini atmıştır.

Kariyeri ve Başarıları

İbrahim Polat, genç yaşta müteahhitliğe başlayarak ilk firmasını kurmuş ve İstanbul’da birçok seçkin binanın inşasına imza atmıştır. 1972 yılında İzmir’de Ege Seramik Fabrikaları'nı kurarak sanayi sektörüne giriş yapmıştır. Polat, bu girişimini daha sonra seramik sağlık gereçleri, madencilik ve enerji alanlarında genişletmiştir. İbrahim Polat, 1993 yılında İstanbul Polat Renaissance Hotel ile turizm sektörüne de adım atmıştır.

İbrahim Polat'ın Vefatı ve Cenaze Töreni

İbrahim Polat, 93 yaşında yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiği sevenlerine duyuruldu. Polat Holding'in kurucusu Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat’ın cenazesi, 28 Temmuz Pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı Aile Kabristanlığı’na defnedilecektir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa