İstanbul'da taksiciler, zammı yetersiz buldu!

Yapılan zamdan memnun olmadıklarını ifade eden İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "İBB’den tekrar zam talebinde bulunacağız." dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 11:58
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 12:37
İstanbul'da taksiciler, zammı yetersiz buldu!
Ecem Çetin Editör

25 Temmuz'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplandı ve ulaşıma zam konusu ele alındı. Toplantıda ulaşıma yüzde 13 zam kararı çıktı. 

Taksimetre ücret tarifelerine de ortalama yüzde 16.55 oranında olmak üzere çeşitli oranlarda zam yapıldı ve buna göre, taksimetre açılış ücreti 24,55 TL’den 30 TL’ye çıkartıldı. Mesafe ücreti, kilometre başına 17,61 TL’den 20 TL’ye,  zaman tarifesi ücreti saatlik 195,63 TL’den 235 TL’ye yükseldi. İstanbul'da indi-bindi ise 90 TL’den 100 TL’ye yükseldi. 

Karara tepki gösteren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, zamma ilişkin yeni bir değerlendirmede bulundu. 

Aksu, yapılan zamdan memnun olmadıklarını söyledi. 


"Gerçekten hayretle karşıladık"

Toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 13 zam yapıldığını, ortalama taksimetre ücretlerine ise 16.55 oranında zam yapıldığını söyleyen Eyüp Aksu, "Gerçekten hayretle karşıladık." dedi. 

Aksu, "UKOME heyeti esnafı hiçe sayarak dalga geçer gibi zam yaptı. Şimdi taksici esnafımızın giderlerine yüzde 70 oranında zam yapılırken bu görülen haksızlık karşısında esnafımızla tekrar toplantı yapacağız" dedi. 


"İBB’den tekrar zam talebinde bulunacağız"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, hakkettikleri oranın yarısı kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesine tekrar zam talebinde bulunacaklarını söyledi. 

Dünyada en ucuz taksimetrenin İstanbul'da olduğunu söyleyen Aksu, "Toplu taşımadan çok çok geride ve ucuz" şeklinde konuştu.

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne en az yüzde 30 oranında zam yapılması talebinde bulunduklarını aktaran Eyüp Aksu, "81 ile nazaran en ucuz taksimetre ücretleri İstanbul’da" ifadelerini kullandı.

Toplantıda kontak çıkışı iddiası dikkat çeken Aksu, "Kontak kapatabiliriz" gibi bir ifade kullanmadığını söyledi. 

Aksu, komisyonda "Çok komik, çok az zam vererek bizi kontak kapatmaya teşvik etmeyiniz " dediğini belirtti.


"Maalesef kurtarmıyor"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı, kontak kapatmayacaklarını ifade etti. 

Beklentilerinin yüzde 50 olduğunu söyleyen Taksici Mevlüt Çevik, "Şuan maalesef kurtarmıyor. Zaten işler de azaldı, iş yok. Şimdi tam kesilecek" dedi. 


Zamdan memnun olmadıklarını ve az geldiğini belirten Taksici Şemsettin Akgöze ise, indi bindinin 110 lira olması gerektiğini söyledi. 

Akgöze, "Şu anda kurtarmıyor, yakıt kaç para oldu? Müşteri indi-bindide ufak tefek oluyor, çalıştığımız süre oluyor işimiz. Bir bakıma giriyoruz 6-7 bin liradan aşağı çıkamıyoruz." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa