Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruk uzuyor

Avrupa’nın faklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler Edirne’de Kapıkule Sınır Kapısı’nda büyük araç yoğunluğu oluşturdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 12:14
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 13:31
Kapıkule Sınır Kapısı’nda kuyruk uzuyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Temmuz ayının son günleri yaşanırken tatile yeni çıkan gurbetçiler vatan özlemiyle yollara düştü.  Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı’nda hareketlilik daha da arttı. 

Avrupa’nın farklı ülkelerinden Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiler, bir yandan vatan toprağına ayak bastıkları için sevinç yaşarken, bir taraftan da görevliler ek mesai yapmak zorunda kaldı.

Yoğunluk ekipleri de zorladı.  Gümrük ve polis ekipleri tüm peronlarda sorunsuz geçiş için büyük çaba sarf etmek için nöbete girdi. 12 olan polis sayısı yoğunluk nedeniyle 24'e çıkarıldı.


Yıllık izinlerini geçirmek için Türkiye'ye gelen gurbetçiler ise uygulamadan memnun. Emniyette ise sınırda asayiş için 110 personel görevlendirildi. 1 personelin ise günlük 200 ila 300  araca baktığı bildirildi.



Ülkeye gelişlerde kara yolunu tercih eden gurbetçiler, Edirne'deki sınır kapılarında zaman zaman yoğunluk oluşturdu.  Dünyanın en büyük ikinci sınır kapısı Kapıkule'de yeni bir rekor geçişi yaşandı.


Yoğun gelişlerin yaşandığı bu yıl Kapıkule Sınır Kapısı'nda da rekorlar kaydedildi. 14 Temmuz'da, 9 bin 628 binek araç ve 40 bin 593 yolcu girişi olurken tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.  22 Haziran'da başlayan geçişler ekim ayına kadar sürecek.


Öte yandan, 22 Haziran’dan bugüne kadar gümrük kapılarından 328 bin 394 araç ve 1 milyon 322 bin 264 gurbetçinin giriş yaptığı öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa