Pençe- Kilit'te teröristlere darbe

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde tespit edilen mağara ve tünellerde çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 12:57
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 13:17
Pençe- Kilit'te teröristlere darbe
O
Onur Çetinkaya Editör

Kahraman askerler vatandaşların huzurunu sağlamak için yurt içi ve sınır ötesinde operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Kahraman ordumuz teröristlere göz açtırmadı. Mehmetçik, sınır ötesinde teröristlere bir  darbe daha indirdi.

Operasyonlarına bir yenisini daha ekleyen Mehmetçik, Suriye'nin kuzeyinde operasyon gerçekleştirdi. Kahramanlar, Pençe-Kilit Bölgesinde teröristlere nefes aldırmamakta kararlığını sürdürdü. 

Teröristlerin inlerine girildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde tespit edilen mağara ve tünellerde çok sayıda mühimmat ele geçirdi.

Teröristlerin inlerine giren askerlerimiz, 3 adet el bombası, 2 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ile yapılmış EYP, 2 adet anti-personel mayın, 1 adet EYP ile güçlendirilmiş mayın,  1 adet mayın, 2 adet el yapımı havan, 35 adet Doçka makineli tüfek mühimmatı, 1 adet sis mühimmatı,  1 adet 120 mm havan mühimmatı,  1 adet 81 mm havan mühimmatı, 2 adet sinyal tespit cihazı, 2 adet alpha-fire düzenek,  1 adet havan mühimmat deposu,  8 adet mühimmat kutusu,  3 adet mutfak tüpü, 7 adet yakıt dolu bidon, 1 adet yıkılmış/terkedilmiş sığınak, 1 adet su havuzu. ele geçirdi. 

15 terörist öldürüldü

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri dün Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit ettiği 11 PKK’lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 4 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa