Sam Larsson kimdir?

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da kanat pozisyonunda görev yapan İsveçli profesyonel futbolcu Sam Larsson kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 13:50
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 13:50
Sam Larsson kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Sam Andreas Larsson, 10 Nisan 1993 doğumlu Süper Lig kulübü Antalyaspor'da kanat oyuncusu olarak forma giyen İsveçli profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri IFK Göteborg: Göteborg doğumlu Sam Larsson, İsveç'in üst düzey ligi Allsvenskan'da IFK Göteborg için Mart 2013'te yerel rakipleri BK Häcken'e karşı ilk kez sahaya çıktı. Bir gol atıp iki asist yaparak takımının 3-0 kazanmasına büyük katkı sağladı. Menajer Mikael Stahre, Larsson'u "İsveçli Brezilyalı" olarak tanımladı ve ona "Samba-Sam" lakabı verildi. İlk sezonunda başarılı olan Larsson, bir sonraki yıl yaratıcı oyunuyla övgüler aldı ve takımının hücumunda daha büyük bir rol üstlendi.

Heerenveen 2014-15 Sezonu: 12 Ağustos 2014'te IFK Göteborg, Larsson'un Hollanda takımı Heerenveen'e transfer olduğunu duyurdu. 23 Ağustos'ta Larsson, yeni kulübü için ilk lig maçına çıktı ve SBV Excelsior'a karşı 2-0'lık galibiyette bir gol attı. Sakatlıklarla dolu ilk dönemin ardından, performanslarıyla büyük beğeni topladı ve Heerenveen menajeri Dwight Lodeweges tarafından Arjantinli yıldız Lionel Messi ile karşılaştırıldı. Heerenveen, Eredivisie'de sezonu 7. sırada tamamlarken, Larsson 25 maçta sekiz gol attı ve dört asist yaptı.

2015-16 Sezonu: İkinci sezonunda Heerenveen, ligde alt sıralarda mücadele etti. Larsson'un gol sayısı önceki sezona göre azalsa da, Eredivisie'de en çok gol fırsatı yaratan oyuncu olarak tanındı ve Heerenveen teknik direktörü Hans Vonk tarafından ligin en iyi dribbling yapan oyuncusu olarak övüldü. Heerenveen sezonu 12. sırada tamamlarken, Larsson altı gol attı ve sekiz asist yaptı. Sezon sonunda Larsson, Hollanda gazetesi De Telegraaf tarafından sezonun en iyi 11'ine seçildi.

Feyenoord: 21 Ağustos 2017'de Larsson, Feyenoord ile dört yıllık sözleşme imzaladı. 9 Eylül'de Heracles Almelo'ya karşı oynadığı ilk maçta Feyenoord'un dördüncü golünü attı. 25 Ekim'de AVV Swift'e karşı KNVB Kupası'nın ikinci turunda kariyerinin ilk hat-trick'ini yaptı. Feyenoord ile KNVB Kupası'nı kazandı ve toplamda dört gol attı. 8 Ağustos 2018'de Feyenoord, PSV Eindhoven'a karşı Johan Cruyff Shield'i kazandı. Maç 0-0 sona erdi ve penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 5-6 mağlup olan Feyenoord'da Larsson penaltıyı kaçırdı.

Dalian Professional: 28 Şubat 2020'de Larsson, üç yıllık sözleşme ile Dalian Professional'a katıldı.

Uluslararası Kariyer: Larsson, Ekim 2016'da Lüksemburg ve Bulgaristan'a karşı oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası eleme maçları için İsveç milli takımına ilk kez çağrıldı, ancak sakatlık nedeniyle kadrodan çekildi. 15 Kasım 2016'da Macaristan'a karşı oynadığı ilk maçta 30. dakikada serbest vuruştan gol attı. 2018'de tekrar İsveç milli takımına çağrıldı ve 6 Eylül 2018'de Avusturya'ya karşı oynanan dostluk maçı ile 10 Eylül 2018'de Türkiye'ye karşı oynanan 2018-19 UEFA Uluslar Ligi maçında forma giydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa