Paris Olimpiyatları'nda Güney Kore skandalı

Paris Olimpiyatları'nda Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılmasına Güney Kore'den tepki gecikmedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 13:51
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 14:43
Paris Olimpiyatları'nda Güney Kore skandalı
O
Onur Çetinkaya Editör

Fransa’nın başkenti Paris’te 100 yıllık aradan sonra 26 Temmuz 2024 – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek 33. Yaz Olimpiyatları, Seine Nehri üzerindeki geçiş töreni ile başladı. 


Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 32 branşta toplam 329 etkinlik gerçekleştirilecek. Oyunlara katılacak toplam sporcu sayısı belli oldu. 32 farklı branşta, 10 bin 500 sporcu, madalya mücadelesi verecek.

102 sporcu olimpiyatta

Türkiye, Paris’teki Olimpiyat Oyunlarında 18 branşta toplam 102 sporcuyla temsil edilecek. Milli sporcular Paris’te atıcılık, atletizm, badminton, yol bisikleti, boks, artistik jimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında yarışacak.

Türkiye’nin olimpiyat kafilesinde ikinci kez kadın sporcu sayısı, erkeklerden fazla olacak. Paris’te Türkiye formasını terletecek kafilede 54 kadın ve 48 erkek sporcu bulunuyor.

Paris'te 'Kore' hatası 

Paris Olimpiyatları'nın açılışında sporcuların geçit töreni sırasında Güney Kore, yanlışlıkla Kuzey Kore'nin resmi adı "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti" şeklinde tanıtıldı.  Yaşanan skandal hata sonrası  Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılmasına Güney Kore'den tepki geldi.

"Benzer vakaların tekrarlanması önlemeli"

Güney Kore'den yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığından Fransa'ya hükümet düzeyinde güçlü bir şikayette bulunmasını da istedik. Kore Spor ve Olimpiyat Komitesi, Paris Olimpiyatları Organizasyon Komitesinden benzer vakaların tekrarlanmasını önlemesini istedi." denildi.  Diğer yandan Fransızca alfabetik sıraya göre 153. ülke olarak geçit törenine katılan Kuzey Kore ise doğru şekilde tanıtıldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa