3 kentte denize girmek yasaklandı!

Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Karasu, Kocaali, Kaynarca ile Düzce'nin Akçakoca ilçelerinde olumsuz koşullar nedeniyle denize girmek yasaklandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 14:09
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 14:33
3 kentte denize girmek yasaklandı!
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'de hava sıcaklıkları bir hayli arttı. 

Bunaltıcı sıcaklar sonucu sahil kesiminde bulunan vatandaşlar denize koştu.

Kıyı şeridinde önlemler arttı

Tatilcilerin akın ettiği denizlerde zaman zaman acı haberlerde geliyor. Sahil Güvenlik personeli ve kıyı emniyeti tedbirleri bu dönem daha da arttırdı.




Cankurtaranlardan fazla mesai


Plajlarda sıkı denetim uygulanırken can kurtaranların mesaisi de fazlalaştı. Diğer yandan Karadeniz'de ise fırtına etkili oluyor. Dalgaların boyu bazen 2 metreyi aşıyor. 


3 ilde yasak geldi

3 kentte ise denize girmek yasaklandı. Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Karasu, Kocaali, Kaynarca ile Düzce'nin Akçakoca ilçelerinde olumsuz koşullar nedeniyle denize girmek yasaklandı.


Vatandaşlar uyarıldı

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil kesimlerinde yoğun dalga ve rip akıntısı etkili olduğu açıklandı. Vatandaşlardan yasağa uyarak denize girmemeleri istendi. 


Bayraklar kırmızıya çevrildi 

Akçakoca Kaymakamlığı sel, su baskını, taşkın ve heyelan riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.  Sahillerde görev yapan Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları uyarıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa