Erdoğan, belediyelerin borçları üzerinden Özel'e seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili gerekli adımların atılacağını söyledi, "Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti" dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 15:32
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 15:54
Erdoğan, belediyelerin borçları üzerinden Özel'e seslendi
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilik Tören alanında "Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. 

Erdoğan, Rize'deki konuşmasında son günlerde Türkiye gündeminde yer edinen belediyelerin SGK borçlarına değindi.

"Dansa para var SGK'ya yok"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları hakkında konuşan Erdoğan, "Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti" şeklinde konuştu.

Kürsüden Ekrem İmamoğlu'na da gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ye borç ödemeye gelince para yok" ifadesini kullandı. 



Erdoğan, " Muhalefete başta emeklilerimiz olmak üzere milletimize meydanlarda verdikleri ancak tutmadıkları sözlerini hatırlattım. SGK'ya borçlarını ödemelerinin ülkemiz için daha hayırlı olacağını söyledim. Biz kimseye iftira atmıyoruz. Sadece gerçekleri ortaya koyuyoruz. Borcu en fazla olan belediyeler, CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler. " dedi. 

"Kılıçdaroğlu'nun mirasını sürdürüyorlar"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan," Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor. SGK'ya en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP'li. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait." diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa