Şişli Belediye Başkanı Şahan'dan SGK borcu açıklaması

SGK borcu tartışması sürerken en borçlu belediyeler arasında yer alan Şişli Belediyesi'nin Başkanı Resul Emrah Şahan'dan açıklama geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 16:08
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 16:53
Şişli Belediye Başkanı Şahan'dan SGK borcu açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

CHP ve  AK Parti arasında SGK borcu tartışması Türkiye gündemine taşındı. 

Belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını bu borçların  yüzde 80'i belediye şirketlerine ait olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uyarıyı dikkate almayanlarında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, belediye borçları tartışmasına ilişkin, borçlu belediyelerin AK Parti'den devralınan belediyeler olduğunu söyledi, Türkiye’de SGK’ya belediyelerin toplam borcunun  14 milyar 699 milyon lira  olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna  en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.

CHP'nin paylaşımında ilk sırada AK Parti'den 31 Mart seçimleri sonrası devralınan Bursa Büyükşehir Belediyesi var. Toplam borcun ise 670 milyon 252 bin 930 TL olarak bildirildi. İkinci sırada Balıkesir, üçüncü sırada Denizli Büyükşehir Belediyesi yer aldı.

Erdoğan, Rize'deki konuşmasında son günlerde Türkiye gündeminde yer edinen belediyelerin SGK borçlarına değindi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları hakkında konuşan Erdoğan, "Borçlarının hatırlatılması CHP'yi rahatsız etti" şeklinde konuştu.

Kürsüden Ekrem İmamoğlu'na da gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vals gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptırırken para var. Ancak SGK'ye borç ödemeye gelince para yok" ifadesini kullandı. 

Şişli Belediye Başkanı Şahan'dan borç  açıklaması

CHP belediyelerinin SGK borcu tartışması alev alırken en borçlu 5 belediye arasında bulunduğu belirtilen Şişli Belediyesi'nin Başkanı Resul Emrah Şahan, borca dair açıklama yaptı.

31 Mart seçimlerine değinen Şahan, amacın CHP'ye oy vere seçmenin cezalandırılması olduğunu söyledi. Kişi ve kurumların devlete borcu kalmayacağını belirten Şişli Belediye Başkanı, "Hem devletimize olan borçlarımızı öderiz hem de milletimize olan hizmet borcumuzu ödemeye devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa