Bakan Fidan'dan 2 isme yeni görev

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Prag Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Feyzioğlu'na yeni görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tebliğ etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 16:16
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 16:37
Bakan Fidan'dan 2 isme yeni görev
O
Onur Çetinkaya Editör

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi Büyükelçisi olarak görevlendirildi. 

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.  Türkiye'nin Prag Büyükelçiliği görevini Egemen Bağış yürütüyordu. Metin Feyzioğlu, KKTC'deki törenlerde CHP lideri Özgür Özel'i karşılamamasıyla gündeme gelmişti.  Metin Feyzioğlu, 2022 Dışişleri Bakanlığı, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerinin açıklanmasıyla Lefkoşa Büyükelçiliğine atanmıştı.

Yasin Ekrem Serim kimdir?

Yasin Ekrem Serim, 27 Mart 1986 tarihinde İzmit'te dünyaya geldi. 

Girne Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünden mezun olmasının ardından İngiltere'de bulunan University of Westminister'da Uluslararası İşletme Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Serim, Harvard Kennedy School Müzakere ve İletişim Teknikleri eğitim programlarına katıldı.

Yasin Ekrem Serim, 15 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Serim bugüne kadar, Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak New York'ta Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, bürokraside birçok alanda görev aldı.

Yasin Ekrem Serim, evli ve 2 çocuk babası.

Metin Feyzioğlu kimdir?

Metin Feyzioğlu  7 Temmuz 1969; İstanbul'da doğdu. Türk ceza hukuku profesörü, diplomat ve eski Türkiye Barolar Birliği başkanıdır. Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevini 2013-2021 yılları arasında sürdürmüş olan Feyzioğlu, Turhan Feyzioğlu'nun torunudur. 18 Temmuz 2012 tarihinde Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclisi üyesi olmuştur. CHP Parti Meclisi üyeliğinden 2019 yılında istifa etmiştir. 30 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğine atanmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa