Garry Monk kimdir?

EFL League One kulübü Cambridge United'ın baş antrenörü olan İngiliz futbol menajeri ve eski profesyonel oyuncu Garry Monk kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 17:52
GÜNCELLEME
27 Temmuz 2024 17:52
Garry Monk kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Garry Alan Monk, 6 Mart 1979 doğumlu İngiliz futbol menajeri ve eski profesyonel oyuncudur. Şu anda EFL League One kulübü Cambridge United'ın baş antrenörü olarak görev yapmaktadır.

Futbolculuk Kariyeri. Monk, Bedford, Bedfordshire'da doğdu ve futbol kariyerine Torquay United'da başladı. 1995-96 sezonunda beş maç oynayarak profesyonel futbol hayatına adım attı. 1997 yılında Southampton'a katıldı ve burada profesyonel sözleşme imzaladı. Southampton'da geçirdiği yılların ardından, Torquay United'a kiralandı ve ilk profesyonel maçına 1998 yılında Derby County karşısında çıktı.

Monk, Oxford United ve Sheffield Wednesday gibi kulüplerde kiralık olarak oynadıktan sonra, 2004 yılında Barnsley'e serbest transferle geçti. 2004 yılında Swansea City'e transfer olan Monk, kulübü ile büyük başarılar elde etti. Swansea City, 2005-06 sezonunda League One'dan Championship'e yükseldi ve Monk, takımın kaptanı olarak bu başarıya liderlik etti.

Swansea City'deki Başarılar. Swansea City'de kaptan olarak büyük bir etki yaratan Monk, takımını 2008-09 sezonunda League One şampiyonu yaparak Championship'e taşıdı. 2009-10 sezonunda Premier League'e yükselme mücadelesinde, Monk'un Swansea City'si, Arsenal ve Manchester United gibi büyük takımlara karşı galibiyetler elde etti. 2011-12 sezonunda Swansea'yi Premier League'de tutmayı başardı ve 2012-13 sezonunda kaptanlık görevini Ashley Williams'a devretti.

Teknik Direktörlük Kariyeri: Monk, 4 Şubat 2014 tarihinde Swansea City'de geçici menajer olarak göreve başladı ve kısa sürede kalıcı menajer oldu. Swansea City, Monk yönetiminde başarılı bir sezon geçirdi ve Premier League'de ilk sekizde yer aldı. Ancak, 9 Aralık 2015 tarihinde Swansea'den ayrıldı.

2016 yılında Leeds United'ın başına geçen Monk, takımı Championship'te 7. sırada bitirdi. Ancak, Leeds United'dan ayrıldıktan sonra Middlesbrough, Birmingham City ve Sheffield Wednesday'da teknik direktörlük yaptı. Birmingham City'de zorlu bir sezon geçirdi ve takımını Premier League'den Championship'e düşmekten kurtardı.

Cambridge United'da Yeni Bir Dönem: 4 Mart 2024 tarihinde Cambridge United'ın baş antrenörü olarak atanan Monk, futbol dünyasına dönüş yaptı. 2025-26 sezonunun sonuna kadar geçerli olan bir sözleşme imzaladı ve Cambridge United'ın başında yeni bir başarı dönemi başlatma hedefiyle çalışmalarına başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa