İsrail'e Hizbullah darbesi! En az 7 işgalci asker havaya uçtu

Hizbullah, Golan Tepeleri'ndeki İsrail askerlerine roketli saldırı düzenledi. 7 işgalci askerin öldüğü belirtiliyor. İsrail'den farklı açıklama geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
27 Temmuz 2024 19:49
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 08:14
İsrail'e Hizbullah darbesi! En az 7 işgalci asker havaya uçtu
Kübra Şenal Editör

Hizbullah'tan yapılan açıklamaya göre; İşgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail ordusuna ait bir yerleşkeye katyuşa füzeleriyle saldırı düzenledi.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısında 10 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır olmak üzere 24 kişi yaralandı.

Futbol sahasına isabet etti

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu Dürzi nüfusun yaşadığı Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına isabet eden roket saldırısında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaşamını yitirdi.

Lübnan Hizbullahı suçlandı

İsrail ordusu, saldırıdan Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıkladı. Ancak Lübnan Hizbullahı, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını kesin bir dille yalanladı ve olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını vurguladı.

Netanyahu'ya bilgilendirme

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, ABD seyahatinde olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun saldırıya ilişkin bilgilendirildiği ve askeri sekreteriyle güvenlik istişareleri yaptığı belirtildi. Netanyahu'nun, ilerleyen saatlerde tüm güvenlik teşkilatı liderleriyle görüşeceği bildirildi.

Savunma bakanının toplantısı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar ve diğer üst düzey yetkililerle Mecdel Şems'teki saldırıyı görüştü.

Sosyal medyada patlama görüntüleri paylaşıldı

Sosyal medyada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesinde saldırı alarmlarının çaldığı ve yerleşim alanında güçlü bir patlamanın meydana geldiği görüntüler paylaşıldı.

Golan Tepeleri'nin işgali

İsrail, 1967'de çoğu Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni işgal etti. Uluslararası hukuka göre, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki varlığı işgal sayılıyor. Lübnan Hizbullahı, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 4 mensubunun öldüğünü duyurmuştu. Hizbullah tarafından İsrail'in kuzeyine füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlenmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa