Eğlence mekanına silahlı saldırı: 8 ölü

Güney Afrika Cumhuriyeti'ne bağlı Kuzey Batı eyaletinde bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 07:57
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 07:57
Eğlence mekanına silahlı saldırı: 8 ölü
AA
Kaynak AA

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kuzey Batı eyaletinde bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti.

Polis açıklaması

Kuzey Batı Eyaleti Polis Sözcüsü Tuğgeneral Sabata Mokgwabone, basına yaptığı açıklamada, Orkney kasabası yakınlarındaki içkili eğlence mekanına yapılan saldırıda 1'i kadın 8 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Saldırı detayları

Mokgwabone, kimliği belirsiz saldırganların yerel Besotho halkına mensup kişileri aramak amacıyla geldikleri mekanda rastgele ateş açtığını ve vurulan kişilerden 7'sinin olay yerinde, 1'inin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.


Soygun ve hırsızlık

Saldırganların mekanda bulunan paraları, güvenlik kamera sistemini ve bir bilardo masasını çaldıklarını belirten Mokgwabone, "Şüpheliler ayrıca müşterilerin cep telefonlarını çalarak olay yerinden uzaklaştılar." dedi.

Görgü tanıklarına çağrı

Mokgwabone, kimlikleri ve sayıları henüz belirlenemeyen saldırganların yakalanması için görgü tanıklarından yardım istedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa