İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Sürüşü

Kastamonu’dan yola çıkan motosikletçelerin "İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Sürüşü" organizasyonu ikinci gününde devam ediyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 10:32
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 10:35
AA
Kaynak AA

Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul ve Rusya'dan deniz yoluyla İnebolu Limanı'na gelen cephanelerin cepheye taşındığı İstiklal Yolu'nda, motosikletlerle gerçekleştirilen "İnebolu'dan Ankara'ya 6. İstiklal Sürüşü"nün ikinci gününde motosikletçiler Kastamonu'dan Ankara'ya hareket etti.


Etkinliğin başlangıcı

37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve İnebolu-Ankara arasındaki 340 kilometrelik İstiklal Yolu'nu kapsayan sürüş, dün İnebolu ilçesinden başladı.


İlk gün tamamlandı

Yolun 100 kilometrelik kısmını tamamlayan motosikletliler, Kastamonu'da mola verdi. Bir öğrenci yurdunda konaklayan sürücüler, sabah saatlerinde tekrar yola koyuldu.


Dernek başkanının açıklamaları

37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü Başkanı Fatih Peker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin istiklal madalyalı tek ilçesinin İnebolu olduğunu hatırlattı.


Sürüşe katılım

Etkinliğe yaklaşık 120 motosiklet sürücüsünün katıldığını belirten Fatih Peker, "340 kilometrelik İstiklal Sürüşü, Türkiye'nin en uzun kortej sürüşü. Hava şartları çok zorluydu. Yağışta sürüş yaptık. Sürücülere bu zorlu şartlarda etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyorum." dedi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa