Kızlarını köpeklerin öldürdüğü aileden Tunahan’a ziyaret

Kızları, sokak köpeklerinin saldırısından kaçarken kamyonun altında can veren acılı aile Tunahan'a destek ziyaretinde bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 11:12
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 11:42
Kızlarını köpeklerin öldürdüğü aileden Tunahan’a ziyaret
AA
Kaynak AA

Antalya'da iki yıl önce sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın anne ve babası, Tunahan Yılmaz'a milli futbolcu Arda Güler imzalı krampon hediye etti.


Ziyaret detayları

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, eşi Derya Pınar ve derneğin Fransa'da yaşayan gönüllüsü Erdal Ünlü, Tunahan Yılmaz'ı Keçiören'deki evinde ziyaret etti.



Hediyeler ve destek

Ziyaret sırasında, milli futbolcu Arda Güler tarafından imzalanan kramponun yanı sıra çeşitli hediyeler de Tunahan Yılmaz adına baba Halil Yılmaz'a verildi. Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi vererek, genel durumunun iyi olduğunu, ancak gününe göre değişiklik gösterdiğini belirtti.


Halil Yılmaz'ın açıklamaları

Baba Halil Yılmaz, "Sabah kalktığında bazen huysuzlaşıyor ve bu durum bizi üzüyor. Ancak bazen de durumu iyi oluyor. Doktorumuz Hakan Bey de iki yıllık ameliyat programının belli olduğunu ve aşama aşama devam edeceğini açıkladı." dedi. Ayrıca desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Yılmaz, "Bizim tek amacımız başka Tunahanların canı yanmasın." diye ekledi.


TBMM'deki kanun teklifi görüşmeleri

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen ve sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında konuşan Halil Yılmaz, komisyon görüşmelerine katıldıklarını hatırlattı. Yılmaz, bazı milletvekillerinin kendilerine hakaret ettiğini belirterek, "Çocuklarınızı alet etmeyin diyen milletvekilini asla unutmayacağım." dedi.


Murat Pınar'ın açıklamaları

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, Tunahan'ın sağlık açısından toparlanmasını beklediklerini ve bu nedenle ziyareti şimdi gerçekleştirdiklerini söyledi. Pınar, "Kızımı mezara koyarken 'Başka Mahralar ölmeyecek' diye söz vererek bu derneği kurdum. O günden bu yana 25'i çocuk 77 vatandaşımızı kaybettik." dedi.


TBMM'deki olaylar

Pınar, TBMM'de bazı milletvekillerinin kendilerine saldırdığını ifade ederek, "Saldırıda bulunan milletvekillerinin bizi temsil ettiklerini unutmaları kabul edilemez. Biz asılız, onlar bizim vekilimiz." dedi. Ayrıca, kısırlaştırmayla başıboş sokak köpeği sorununun çözülemeyeceğine inandığını belirten Pınar, "Bizim tek amacımız sokaklarımızın ve parklarımızın güvenli olması." diye ekledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Pınar, yasa teklifine desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, "Kendisinin bu konuda yaptığı üç açıklamayı hatırlıyorum ve takipçisi olup talimat verdiğini biliyorum." dedi. Ayrıca, yasa teklifini hazırlayan tüm komisyon üyelerine ve milletvekillerine teşekkür etti.


Erdal Ünlü'nün açıklamaları

Derneğin Fransa'da yaşayan gönüllüsü Erdal Ünlü, Tunahan Yılmaz'ın daha önce milli futbolcu Arda Güler'den imzalı forma istediğini, ancak formaya ulaşamasalar da imzalı krampona ulaştıklarını dile getirdi. Ünlü, Paris'te yaşadığını belirterek, "Gerek Fransa gerek Almanya, İngiltere, Bulgaristan'dan çıkın İsveç'e kadar bir tane başıboş köpek yok." dedi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa