Chen Szu-Yu kimdir?

Tayvan Taipeili bir masa tenisi oyuncusu 2024 Paris Olimpiyatlarında yer alacak olan Chen Szu-Yu kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 11:57
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 11:57
Chen Szu-Yu kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

1 Ağustos 1993'te Taipei'de doğan Chen Szu-Yu, Tayvan'ı iki Olimpiyat Oyunlarında temsil eden ünlü bir masa tenisi oyuncusudur. Etkileyici kariyeri, sayısız uluslararası katılım ve ödüllerle doludur.

Erken Kariyer ve Yükselişi: Chen Szu-Yu, uluslararası sahnede ilk kez 2008 yılında Cheng I-ching ile Dünya Gençler Şampiyonası'nda çiftlerde çeyrek finale ulaşarak adını duyurdu. Başarıları 2010 yılında da devam etti ve yetişkinler Dünya Şampiyonası'nda takımıyla son 16'ya yükseldi ve Dünya Gençler Şampiyonası'nda yine çiftlerde çeyrek finale ulaştı.

Büyük Çıkış: 2011 yılında Chen, Dünya Gençler Şampiyonası'nda Cheng I-ching ile çiftlerde bronz madalya kazandı. Yetişkinler için düzenlenen ilk bireysel Dünya Şampiyonası'nda, çiftlerde ikinci tura yükseldi ancak teklerde ilk turda elendi. Aralık ayına gelindiğinde, dünya sıralamasında ilk 100 içine girmeyi başardı.

Olimpiyat Katılımı ve World Tour Başarıları: Chen, 2012 Londra Olimpiyatları'na iç eleme turnuvası aracılığıyla katılmaya hak kazandı ve en iyi 32 arasına girdi. World Tour'da U-21 kategorisinde başarılı olarak Grand Finals'a katılmaya hak kazandı ve burada ikinci oldu.

Sürekli Başarılar ve Kilometre Taşları: 2013 yılında Chen, Paris'teki Dünya Şampiyonası'nda çiftlerde ilk 32'ye, teklerde ve karışık çiftlerde ise ikinci tura ulaştı. 2014 Takım Dünya Şampiyonası'nda Tayvan'a dokuzuncu sırayı kazandırdı ve dünya sıralamasında ilk 50 içine ilk kez girdi. Ayrıca, Grand Finals'da U-21 yarışmasını Miyu Maeda'yı finalde yenerek kazandı.

Madalyalar ve Olimpiyat Başarıları: 2016 Dünya Şampiyonası'nda Chen, takımıyla birlikte bronz madalya kazandı. Rio de Janeiro Olimpiyatları sırasında, son 16'ya ulaştı ve burada daha sonra bronz madalya kazanan Kim Song-i'ye yenildi. 2017 yılında Cheng I-ching ile çiftlerde Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale ulaştı ve World Tour Grand Finals'a katılmaya hak kazandı. Ayrıca, Asya Kupası'nda beşinci olarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Son Performanslar ve Sıralamalar: 2018 yılında Chen'in takımı Dünya Şampiyonası'nda dokuzuncu oldu ve Mart ayında bir ay boyunca dünya sıralamasında ilk 10'a girdi. Dünya Kupası'nda Kasumi Ishikawa'ya karşı 2-0 öne geçmesine rağmen elendi, ancak yeteneklerini göstermeye devam etti. 2019 yılında Cheng Hsien-tzu ile Grand Finals'da çiftlerde bronz madalya kazandı ve hem Dünya Şampiyonası hem de Dünya Kupası'nda teklerde son 16'ya ulaştı. Takımı, Takım Dünya Kupası'nda Çin'e yarı finalde yenilerek üçüncü oldu.

2020 ve Sonrası: Chen, 2020 yılında da güçlü performanslarını sürdürdü ve Dünya Kupası'nda 1-3 geriden gelerek Doo Hoi Kem'e karşı 4-3 galip gelerek çeyrek finale ulaştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa