Jian Fang Lay kimdir?

Sağ elini kullanan Penhold oynayan Çin doğumlu Avustralyalı bir kadın masa tenisi oyuncusu Jian Fang Lay kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 12:04
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 13:11
Jian Fang Lay kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Jian Fang Lay-Hong, 6 Mart 1973 doğumlu, sağ elini kullanan Çin doğumlu Avustralyalı masa tenisi oyuncusu, benzersiz oyun tarzı ve olağanüstü kariyeri ile tanınmaktadır. Avustralya'nın bir numaralı kadın masa tenisi oyuncusu ve dünya sıralamasında 141. sırada yer alan Lay-Hong'un başarıları, sporda yerini sağlamlaştırmıştır.

Olimpiyat Tarihinde Bir Öncü

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Lay-Hong, altı Olimpiyat Oyunlarına katılan ilk Avustralyalı kadın olarak tarihe geçti. İlk üç maçını kazandı ancak Almanya'dan Han Ying'e 4-0 yenilerek 16 turuna yükselme şansını kaçırdı. Ayrıca Michelle Bromley ve Melissa Tapper ile birlikte kadınlar takım etkinliğinde yarıştı ve 16 turunda Almanya'ya elendiler.

Erken Yaşam ve Avustralya'ya Taşınma

Wenzhou, Çin'de doğan Jian Fang Lay-Hong, 1990'ların başında Melbourne'a taşındı. Yeteneği hızla parladı ve üç kez Victoria şampiyonu oldu ve diğer Victoria turnuvalarında da birçok unvan kazandı. Adanmışlığı ve yeteneği, 1994 yılında Avustralya milli takımında yer almasını sağladı ve Sydney, Atina, Pekin, Londra, Rio de Janeiro ve Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmasına yol açtı.

Commonwealth Oyunlarındaki Başarılar

Lay-Hong, 2002, 2006 ve 2014 Commonwealth Oyunlarında da önemli bir iz bıraktı. Toplamda dört gümüş ve üç bronz madalya kazandı ve uluslararası sahnede sürekli performansını ve dayanıklılığını sergiledi.

Bir Numaraya Yükseliş

Haziran 2008'de Lay-Hong, Victoria ve Avustralya'nın bir numaralı kadın masa tenisi oyuncusu olarak konumunu yeniden kazandı. Daha önce 2007'de üçüncü sıraya düşmüştü. Kararlılığı ve rekabetçi ruhu, Nouméa, Yeni Kaledonya'daki Okyanusya Elemeleri'nde Stephanie Sang'ı yenerek Pekin Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandığında belirgindi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa