Richard Ríos kimdir?

Campeonato Brasileiro Série A kulübü Palmeiras ve Kolombiya milli takımında oynayan Kolombiyalı profesyonel bir futbolcu Richard Ríos kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 13:00
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 13:00
Richard Ríos kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Richard Ríos Montoya, 2 Haziran 2000 doğumlu, Kolombiyalı profesyonel futbolcu, şu anda Campeonato Brasileiro Série A kulübü Palmeiras ve Kolombiya milli takımı için merkez orta saha oyuncusu olarak oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri; Erken Kariyer: Vegachí'de doğan Ríos, kariyerine futsal oynayarak başladı ve 2018 Güney Amerika 20 Yaş Altı Futsal Şampiyonası sırasında Flamengo'nun dikkatini çekti. Brezilya kulübü tarafından deneme sürecine davet edildi ve iki ay sonra Flamengo, Ríos'u genç takımına dahil etti.

Flamengo: 2020 sezonunun başında, hala genç takımda oynamasına rağmen, Ríos profesyonel takıma terfi etti ve 2020 Campeonato Carioca'nın ilk maçlarında yedek oyuncular ve diğer genç oyuncularla birlikte oynamaya başladı. 23 Ocak 2020'de Vasco da Gama'ya karşı 1-0 galibiyetle sonuçlanan maçta ikinci yarıda Matheus Dantas'ın yerine oyuna girerek profesyonel debutunu yaptı.

27 Eylül 2020'de Palmeiras'a karşı 1-1 berabere biten maçta Guilherme Bala'nın yerine geçerek Série A'da ilk maçına çıktı. Ertesi gün, sözleşmesi Aralık 2021'e kadar yenilendi.

21 Haziran 2021'de Ríos, Flamengo ile sözleşmesini Aralık 2023'e kadar uzattı ve aynı gün kulüp, onun Meksika kulübü Mazatlán'a kiralandığını duyurdu.

Mazatlán (Kiralık): 23 Haziran 2021'de Flamengo, Ríos'un Mazatlán'a bir yıllık kiralık anlaşmasını doğruladı. 26 Temmuz'da Cruz Azul'a karşı 2-0 galibiyetle sonuçlanan maçta Alfonso Sánchez'in yerine oyuna girerek kulüp için ilk maçına çıktı.

Eylül 2021'de dizinden sakatlanan Ríos, ertesi Nisan ayında sahalara döndü. Mayıs ayında, sadece altı maç oynadıktan sonra Mazatlán, 1 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu kullanmamayı tercih etti ve Ríos Flamengo'ya geri döndü.

Guarani: 4 Ağustos 2022'de Ríos, Flamengo ile olan sözleşmesini feshetti ve Série B takımı Guarani ile Aralık 2023'e kadar bir anlaşma imzaladı. 11 Ekim'de CRB'ye karşı oynanan maçta profesyonel kariyerindeki ilk golünü atarak 1-0'lık galibiyeti getirdi.

Palmeiras: 28 Mart 2023'te Ríos, Palmeiras ile 2025 yılı sonuna kadar, bir yıl daha uzatma opsiyonuyla bir sözleşme imzaladı. Kulüp, ekonomik haklarının %60'ı için 6 milyon R$ ödedi.

Richard Ríos, Palmeiras'a geldiğinde bazı şüpheler vardı. Guarani'de Paulistão'da iyi performans göstermesine rağmen, beklentileri tam olarak karşılayamadığı düşünülüyordu. Ancak, 23 yaşındaki Ríos, dikkatleri üzerine çekmeye başladı, ilk 11'de yer buldu ve Verdão ile birlikte Brasileirão'yu kazandı. Ayrıca, yarışmanın en iyi dribbling yapan oyuncusu oldu. Kolombiya milli takımında da yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa