Jhon Arias kimdir?

Campeonato Brasileiro Série A kulübü Fluminense ve Kolombiya milli takımında oynayan Kolombiyalı profesyonel futbolcu Jhon Arias kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 13:10
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 13:37
Jhon Arias kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Jhon Adolfo Arias Andrade, 21 Eylül 1997 doğumlu, Kolombiyalı profesyonel futbolcu, şu anda Campeonato Brasileiro Série A kulübü Fluminense ve Kolombiya milli takımı için kanat oyuncusu veya hücum orta saha oyuncusu olarak oynamaktadır.

Kariyer Başlangıcı ve Yükselişi: Arias, gençlik kariyerine Meksika'nın Dorados de Sinaloa ve Tijuana kulüplerinde başladı. 2017 yılında Kolombiya'ya dönerek Patriotas Boyacá'ya katıldı ve 2018 sezonu için Llaneros'a kiralandı. Patriotas Boyacá'da 2019 sezonunda düzenli olarak forma giydikten sonra, 10 Aralık 2019'da América de Cali ile sözleşme imzaladı ve 2020 yılında Categoría Primera A şampiyonluğunu kazandı.

Kulüp Kariyeri

Dorados de Sinaloa ve Tijuana: Quibdó'da doğan Arias, gençlik yıllarında Meksika'nın Dorados de Sinaloa ve Tijuana takımlarında forma giydi.

Patriotas Boyacá ve Llaneros: 2017 yılında memleketine dönerek Patriotas Boyacá'ya katıldı ve 2018 sezonu için Llaneros'a kiralandı. Patriotas'a döndüğünde, 2019 sezonunda düzenli olarak oynadı.

América de Cali: 10 Aralık 2019'da América de Cali ile sözleşme imzalayan Arias, 2020 yılında Categoría Primera A şampiyonluğunu kazandı.

Independiente Santa Fe: 7 Ocak 2021'de Independiente Santa Fe'ye transfer olan Arias, burada geçirdiği başarılı dönemin ardından yeni bir maceraya atıldı.

Fluminense: 18 Ağustos 2021'de, Arias ilk kez yurt dışına çıkarak Campeonato Brasileiro Série A takımı Fluminense ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Fluminense'de gösterdiği üstün performansla, kulübün Boca Juniors'ı 2-1 yenerek ilk Copa Libertadores zaferini kazanmasında önemli bir rol oynadı.

Milli Takım Kariyeri: Kolombiya milli takımı için de önemli bir oyuncu olan Arias, hem kulübü hem de milli takımda sergilediği üstün performansla dikkat çekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa