Bakan Şimşek: Vergi düzenlemelerini içeren kanun Mecliste kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yaptığı paylaşımda "Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi" dedi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 14:47
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 16:06
Bakan Şimşek: Vergi düzenlemelerini içeren kanun Mecliste kabul edildi
Kübra Şenal Editör

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yaptığı paylaşımda "Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor." ifadelerine yer verdi.


Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi

Şimşek paylaşımının devamında ise şu bilgileri aktardı:

"Amacımız, #Çok kazanandan çok, az kazanandan #az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz." 


"Emeği geçen herkese teşekkürler"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise yaptığı paylaşımda, 'çoktan çok azdan az' diyerek 'asgari kurumlar vergisi'nin ilk kez uygulanacağını duyurdu.

Varank, "Dün Yüce Meclisimizde kabul ettiğimiz kanun, vergi politikaları alanında adaleti artıran önemli yenilikler getiriyor.

Bunlar içinde devrim niteliğinde olan belki de en önemlisi; ilk kez uygulanacak asgari kurumlar vergisi.

Bundan böyle, teşvik, istisna ve indirimler nedeniyle ödenecek vergisi çıkmayan şirketlerden asgari yüzde 10 kurumlar vergisi alınacak.

Emeği geçen herkese teşekkürler!" dedi.

"735 mükellef nezdinde incelemeler yürütülüyor" 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada bazı hesaplar üzerinden dijital vergi levhası bilgilerinin paylaşılıp vergi yükümlülükleri ile ilgili haberler yapıldığı belirtilerek, "Mükelleflerimizin beyanlarının doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamak amacıyla Vergi Denetim Kurulumuzun risk analiz sistemi üzerinden yaptığı tespitler neticesinde, 2815 büyük mükellefin halihazırda toplam yüzde 27'si nezdinde vergi incelemelerine devam edilmektedir. Bu oranın müteakip dönemde daha da artırılması planlanmaktadır. Ayrıca yine sürekli zarar beyan eden mükelleflerden büyüklüğü ve sektörüne göre beyanı riskli değerlendirilen öncelikle 735 mükellef nezdinde vergi incelemeleri yürütülmektedir. Buna ek olarak vergi inceleme istatistikleri mükellef büyüklüklerine göre tespit edilerek Vergi Denetim Kurulu yıllık faaliyet raporunda ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa