4 ilde birden orman yangını çıktı

Dört ilde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Kahramanmaraş, Antalya, Yalova ve Gaziantep'te orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 18:57
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 20:55
4 ilde birden orman yangını çıktı
DHA
Kaynak DHA

Hava sıcaklıkları tekrar yükseldi.

Bu da orman yangını riskini artırıyor.  Bugün 4 ilden orman yangını haber geldi. İhbarların ardından alarm durumundaki tüm ekipleri harekete geçti.

Hem itfaiye hem orman   ekipleri yangınlara karşı birlikte mücadele ediyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde saat 13.20'de henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, 1 helikopter, 11 arazöz, 4 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 110 personelle yangına müdahale ediyor. Jandarma ekipleri, bölgeye girişlere izin vermezken, mevcut vatandaşlar tahliye ediliyor.

Antalya

Serik ilçesnini Yumaklar Mahallesi’nde saat 16.00 civarında orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, 8 uçak, 6 helikopter, 22 arazöz, 6 su ikmal aracı, 5 iş makinesi ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile yangına müdahale ediyor.

Gaziantep

Gaziantep’in merkez Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı’ndan da yangın haberi geldi.. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yalova

Yalova’nın Armutlu ilçesinde Kapaklı ve Keçikayalıkları’nda aynı anda yangın başladı. Yangınlara Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. 2 helikopter ve 10 arazözle yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, sosyal medya hesabından, yangına hızlıca müdahale ettiklerini ve kısa sürede kontrol altına almayı umduklarını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa