Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki

Hayvanseverler, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne Ankara'daki eylemde tepki gösterdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 18:45
GÜNCELLEME
28 Temmuz 2024 21:01
Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki
DHA
Kaynak DHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine tepkiler devam ediyor.

Bu kez yurdun dört bir yanından  gelen hayvanseverler Ankara'da buluştu.

Protesto eyleminin adresi Çankaya ilçesi Anıtpark oldu.

Alanda, yaklaşık bin kişi toplandı.

Eylemcilerin pek çoğu evcil hayvanlarını da beraberinde getirdi.

Eylem dolayısıyla polis ekiplerinin, Anıtpark ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Alana giriş öncesi herkes X-Ray taramasından geçirilirken üst ve çanta aramaları da yapıldı.

Eylemciler; 'Katliama dur de', 'Yasa değil katliam', 'Tüm mahkumların masum olduğu tek hapishane barınaklardır' ve 'Sokağım köpeklerle güvenli' gibi pankart ile dövizler taşıdı.

 "Yasayı çek", "Barınaklarınız kan kokuyor", "Susmuyoruz, korkmuyoruz" ve "Devlet öldürmez, devlet yaşatır" şeklinde sloganlar atan hayvanseverler, seslerini duyurmaya çalıştı.

"Mücadele yasa geçse bile sürecek"

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu da eyleme katıldı.

Ağzı ve dili olmayan hayvanlar için toplandıklarını belirten Köroğlu," TBMM’de görüşülecek  yasayı vicdanların yansıması, insanlık onurunun bir göstergesi olarak niteledi.

 Köroğlu, bu yüzden başkaldırmak için toplandıklarını vurguladı.

Yasa tasarısının, hayvan haklarını daha da iyileştirmek yerine onları geri plana atan, onları birer mal veya eşya olarak gören bir anlayışa dayandığını belirten Köroğlu,  toplumların medeniyet seviyesinin, en savunmasız üyelerine yani çocuklara, yaşlılara ve hayvanlara nasıl davrandığıyla ölçüldüğünü söyledi.

Köroğlu, “Medeniyetimizi, vicdanımızı ve insanlığımızı yüceltmek istiyorsak, hayvan haklarını korumalı ve onların refahını sağlamalıyız” dedi.

 Bilinçli bireyler olarak başkaldırmak ve seslerini yükseltmek zorunda olduklarının altını çizen Köroğlu, yeryüzündeki yaşam nöbetinin hiç bitmeyeceğinin altını çizdi.

Köroğlu, ölümün karşısında yaşamı savunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Bu mücadelenin, yasa geçse bile süreceğini dile getiren Köroğlu, “Biz daha yeni başladık" diyerek kararlılıklarını aktardı.

Yorumlar (2 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
İrfan Canaydın 1ay önce Bunlar hayvansever mi? Ankara Masası. lütfen yapmayın. bunlar köpeksever. bunlar kedileri sevmez. bunlar böcekleri sevmez. bunlar kuşları sevmez. bunlar insanları sevmez. bunlar bitkileri sevmez. bunlar sadece köpek sever. bunlara hayvansever demek bize hakaret. bunlar köpek severler. yapmayın ama...
Cenk 1ay önce Kesinlikle öyle...
Sonraki Sayfa