Muhalefetten TBMM’de kırmızı eldivenlerle hayvan hakları eylemi

Muhalefet partileri, TBMM'de görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklikleri, ellerine taktıkları kırmızı eldivenlerle protesto etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 23:53
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 00:03
Muhalefetten TBMM’de kırmızı eldivenlerle hayvan hakları eylemi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda köpeklerin sokaklardan çekilmesini öngören ve uyutmaya da imkan veren Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklikler görüşülmeye devam ediyor.

Görüşmeler sırasında muhalefet partilerine mensup bazı milletvekilleri "Öldürme yaşat", "Kanlı yasaya hayır", "Yasayı geri çek", "Aşıla, kısırlaştır, yerine bırak" yazılı pankartlarla tepkilerini ortaya koydu.

Bazı milletvekilleri ise yasaya karşı sloganlar yazılı kırmızı eldivenler taktı.

CHP: “Yasa teklifi Anayasa’ya aykırı”

CHP'li Murat Emir, Anayasa'da hayvan haklarının tanımlanmadığını belirterek kanundan ötanazi çıkınca hayvanların kurtulmadığını dile getirdi.

İktidarın samimiyse belediyelerin sadece saldırgan hayvanları toplamasını kanuna yazması gerektiğini belirten Emir, teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu da öne sürdü.

Ak Parti: “Yasa teklifi Anayasa’ya uygun”

AK Parti Grubu adına söz alan Ali Özkaya ise milletin kendilerinden bu kanunu çıkarmalarını beklediğini ve teklifinin Anayasa’ya uygun olduğunu savundu. 

Görüşmelerde, muhalefet ve iktidar arasında kısmi bir uzlaşma sağlansa da, sokak hayvanlarının barınaklara yerleştirilmesi konusunda tam bir mutabakata varılamadığı öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa