TBMM Genel Kurulu’nda arbede yaşandı

Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin TBMM'deki görüşmelerinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında arbede çıktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Temmuz 2024 23:56
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 00:37
TBMM Genel Kurulu’nda arbede yaşandı
DHA
Kaynak DHA

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri esnasında TBMM Genel Kurulu’nda görüşlerini paylaştı.

Yenişehirlioğlu, sahipsiz köpek popülasyonunun kontrol edilemez noktaya ulaştığını söyledi.

Bu yüzden köpek saldırıları, kuduz vakaları ve zonoz hastalıklarının arttığını belirten Yenişehirlioğlu, bunun da maddi ve manevi kayıplara sebep olduğunu ifade etti.

Yenişehirlioğlu, bu durumun Anayasa ile koruma altına alınan sağlık, güvenlik, yaşam hakkı, maddi varlık ve vücut bütünlüğünün korunması gibi insan haklarının ihlal edilmesine yol açtığına işaret etti.

 Sahipsiz köpeklerin, koyun, keçi, inek, buzağı, tavuk gibi ekonomik değeri olan çiftlik hayvanlarına da saldırdığını anlatan Yenişehirlioğlu, saldırılar yüzünden maddi kayıplar oluştuğunu dile getirdi.

Yenişehirlioğlu, Türkiye’nin, Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı Kuduz Riskli Temas’ın yüksek olduğu ülkeler kategorisinde yer aldığına da dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2018-2022 yılları arasında kuduz riskli temas sayısı ortalama 267 bin 125 olduğunu kaydeden Yenişehirlioğlu, bu sayının 2023’te 437 bin 601’e yükseldiği bilgisini paylaştı.

Yenişehirlioğlu, yabancı ülkelerin Türkiye’ye gidecek vatandaşlarını saldırgan, başıboş köpek çeteleri ve kuduz riski hakkında uyardığını anlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu tablonun, turizm gelirlerinin önemli bir kalem olduğu Türkiye’nin itibarı bakımından olumsuz bir izlenim oluşturduğunun altını çizdi.

Parmağıyla muhalefeti işaret etti

Yenişehirlioğlu, kürsüde işaret parmağı ile muhalefet sıralarını gösterdiği  sırada "Sahipsiz köpekler çok ağır koşullarda hayatta kalma mücadelesi verirken hem kendi türlerinin hem de ceylan ve karaca gibi yabani diğer hayvanların ve doğanın zarar görmesine neden olmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri ellerini sıralara vurarak Yenişehirlioğlu’nun konuşmasını kesmeye çalıştı.

"Kimseyi kastetmiyorum"

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ise tansiyonun yükselmesinin ardından “Sayın Yenişehirlioğlu sizin konuşmanızda sesinizi yükselttiğinizde el işaretinizle bir yanlış anlaşılma oldu zannedersem, kastınız nedir bir anlatır mısınız?” diyerek tekrar söz verdi.

Yenişehirlioğlu da, kendisi için bütün milletvekillerinin değerli, anlamlı ve önemli olduğunu vurguladı.

Kimseyi kastetmediğinin altını çizen Yenişehirlioğlu, “Ben kimseyi kast etmiyorum. Her birini değerli, anlamlı milletvekilleri olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Yenişehirlioğlu’nun konuşmasının ardından muhalefet milletvekillerinin ellerini sıralara vurmaya devam etmesi üzerine, AK Parti ve muhalefet milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

TBMM Başkanvekili Bozdağ, gerilim azalmayınca oturuma 15 dakika ara verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa