Mehmet Şimşek'ten 'vergide mücadele' mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lüks araçlarda kayıt dışıyla mücadelenin sürdüğünü açıkladı. Şimşek, vergide adalet vurgusu yaptı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 11:17
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 13:04
Mehmet Şimşek'ten 'vergide mücadele' mesajı
O
Onur Çetinkaya Editör

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir beyan etmeden lüks araç kullananların peşine düştü. Bakanlığın, Vergi Denetim Kurulu , yüksek tutarda harcaması olduğu halde gelir beyan etmeyen kişilerin izini sürdü.


Vergi kaçıranlar mercek altında

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele eden bakanlık, bütçe finansmanlarını iyileştirmek adını bu kişileri mercek altına aldı.  Lüks segmentinde yer alan 7 bin 885 araç üzerinde yapılan çalışmalarda, herhangi bir gelir beyanı veya şirket ortaklığı olmayan ya da ortaklığı olmasına rağmen şirketleri kar dağıtımı yapmamış mükellefler tespit edildi. Bu lüks araçların, 2022, 2023 ve 2024 model Porsche, Bentley, Ferrari, Lotus, Maserati, Mercedes (Maybach, G, S) ve BMW (740, I7) markalarında olduğu görüldü.

İncelenen 780 aracın mükellef olmayan kişiler üzerine kayıtlı olduğu tespit edilirken, bu kişilerin hiçbir gelir kaynağı da bulunmadığı anlaşıldı. Lüks araç sahiplerinden sadece 150'sinin gelir mükellefiyeti bulunduğu ve bunlardan 100'ünün karının da 1 milyon liranın altında olduğu tespit edildi.


Şimşek'ten vergide adalet vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lüks araçlarda kayıt dışıyla mücadelenin sürdüğünü açıkladı. Şimşek, vergide adalet vurgusu yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şimşek, "Kayıt dışılıkla mücadelemiz hız kesmiyor.Gelir beyan etmediği halde yüksek harcaması olan mükelleflere yönelik denetimleri yoğunlaştırıyoruz. Vergide adaleti artırmaya yönelik uygulamalarımız devam edecek. "ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa