Ahmet Önder kimdir?

Paris 2024 Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden Milli artistik jimnastikçimiz Ahmet Önder kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 11:42
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 11:45
Ahmet Önder kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ahmet Önder, 11 Temmuz 1996'da Türkiye'nin Ödemiş ilçesinde doğmuş Türk artistik jimnastikçidir. 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmiş ve 2019 Dünya Paralel Barlar gümüş madalyasına sahiptir.

Erken Yaşam Ahmet Önder, 1996 yılında Ödemiş, Türkiye'de doğdu. 2004 Olimpiyat Oyunları'nı televizyonda izledikten sonra jimnastik yapmaya ilham aldı.

Jimnastik Kariyeri 2019 Önder, yıl boyunca çeşitli Dünya Kupası etkinliklerinde yarıştı. Avrupa Şampiyonası'nda genel sıralamada beşinci oldu. Avrupa Oyunları'nda, Litvanyalı Robert Tvorogal'ın ardından yatay barda gümüş madalya kazandı. Ekim ayında Dünya Şampiyonası'nda paralel barlarda Joe Fraser'ın ardından gümüş madalya kazandı. Bu madalya, İbrahim Çolak'ın halka dalında kazandığı altın madalya ile birlikte, Türk jimnastikçilerin Dünya Şampiyonası'nda kazandığı ilk madalyalar oldu. Ayrıca, Önder, bir takıma dahil olmadan aletlerde ilk üçe girerek 2020 Olimpiyat Oyunları'na bireysel olarak katılmaya hak kazandı.

2020 Önder, Baku Dünya Kupası'nda yarıştı; ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle elemelerden sonra yarışma iptal edildi. Yıl boyunca birçok diğer yarışma ya iptal edildi ya da ertelendi. Aralık ayında Avrupa Şampiyonası düzenlendi. Önder, Türkiye'nin takım yarışmasında Ukrayna'nın ardından gümüş madalya kazanmasına yardımcı oldu. Bireysel olarak, yer hareketlerinde dördüncü, atlama masasında ve yatay barda sekizinci oldu.

2021 Önder, Avrupa Şampiyonası'nda genel sıralamada ve yer hareketlerinde dördüncü, yatay barda beşinci, paralel barlarda sekizinci oldu. 2020 Olimpiyat Oyunları'nda genel sıralama ve atlama masasında finallere katıldı ve sırasıyla yirmi dördüncü ve yedinci oldu. Dünya Şampiyonası'nda genel sıralamada beşinci olarak, 2017'de dokuzuncu olarak kırdığı rekoru geliştirerek bir Dünya Şampiyonası'nda en yüksek sırayı alan Türk jimnastikçi oldu.

2022 Önder, yılın başında Osijek Challenge Cup'ta yarıştı. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'nin takım etkinliğinde altın madalya kazanmasına yardımcı oldu. Bireysel olarak yer hareketlerinde Nicola Bartolini'nin ardından gümüş, yatay barda Marios Georgiou ve Adem Asil'in ardından bronz madalya kazandı. İslam Dayanışma Oyunları'nda Türkiye'nin takım etkinliğinde tekrar altın madalya kazanmasına yardımcı oldu. Bireysel olarak yer hareketleri ve yatay barda altın, paralel barda gümüş, halka ve atlama masasında bronz madalya kazandı.

Ağustos ayında Önder, 2022 Avrupa Şampiyonası'nda yarıştı. Yarışmanın ilk gününde genel sıralamada Joe Fraser'ın ardından gümüş madalya kazandı. Ayrıca, Türkiye'nin takım yarışmasında bronz madalya kazanmasına yardımcı oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa