İbrahim Çolak kimdir?

Dünya ve Avrupa şampiyonu Türk artistik jimnastikçi olan milli sporcumuz İbrahim Çolak kimdir? Kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 12:43
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 12:43
İbrahim Çolak kimdir?
SM
Suat Mutlu

İbrahim Çolak, 7 Ocak 1995 doğumlu, dünya ve Avrupa şampiyonu Türk artistik jimnastikçidir. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu olan Çolak, İzmir'deki Şavkar Cimnastik Spor Kulübü'nün aktif sporcusudur.

Kariyer Başarıları Çolak, kariyerine birçok uluslararası başarı sığdırmıştır. Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde bronz madalya, Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya, Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nda bronz madalya, Bakü 2017 İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya ve Tarragona 2018 Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanmıştır. 2019 Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda ise altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

İlkler ve Rekorlar 17. Akdeniz Oyunları'nda artistik jimnastik erkekler halka finallerinde ikinci olarak Türkiye'ye oyunlar tarihinde bu kategorideki ilk madalyasını kazandırmıştır. Mersin Jimnastik Spor Salonu'nda yapılan alet finalleri erkekler halka kategorisinde toplamda 15.133 puan alarak gümüş madalyaya uzanan İbrahim Çolak, Türkiye tarihinin Akdeniz Oyunları artistik jimnastik halka kategorisindeki ilk madalyasını kazanmıştır.

Literatüre Geçen Hareket: The Colak 2017’de düzenlenen Avustralya Dünya Kupası'nda halka branşında yaptığı hareketle, Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından soyadıyla birlikte “The Colak” literatüre geçirilmiştir. Bu başarı, Çolak'ın jimnastik dünyasındaki yerini sağlamlaştırmıştır.

Tarihi Dünya Şampiyonluğu Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen 2019 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda halka branşında 14.933'lük derecesiyle şampiyon olan İbrahim Çolak, jimnastikte büyüklerde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçmiştir.

Akdeniz Oyunları'nda Altın Madalya Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda halka aletinde 14.850 derecesiyle altın madalya kazanan İbrahim Çolak, Artistik Jimnastik Erkek Milli Takımı ile birlikte takım olarak ülkemize tarihimizdeki ilk altın madalyayı kazandırmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa