Mustafa Destici’den Israel Katz’a sert tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit eden İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’a sert tepki gösterdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 12:44
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 12:52
Mustafa Destici’den Israel Katz’a sert tepki
MP
Mevlüt Peker Editör

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Saddam Hüseyin” hatırlatmasıyla tehditte bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’a tarihten hatırlatmalarla sert tepki gösterdi.

“Sizi Gargad ağacı da kurtaramaz”

BBP lideri Mustafa Destici, sosyal medya platformu X’teki @Mustafa_Destici hesabından yaptığı paylaşımda, “Terörist İsrail’in Soykırımcı Başbakanı Netenyahu hükümetinin Dışışleri Bakanı Katz, korku içerisinde panikle Cumhurbaşkanımızı tehdit etme hadsizliğinde bulunmuş. Ey! sözde devletin sözde bakanı, siz ancak Filistin’de silahsız masumları, Gazze’de çocukları ve kadınları katledebilirsiniz. Lâkin yanılıp da Türkiye’ye bulaşmaya kalkarsanız sonunuz tarihin çöplüğü olur. Sizi Gargad ağacı da kurtaramaz ve tarihte azgın kavminizin yaşadığı akıbetle karşılaşırsınız.” dedi.

“Tsedekiya’yı hatırla ve Hitler’e bak”

Mustafa Destici paylaşımında “Ayrıca bir son görmek istiyorsanız Tsedekiya’yı hatırlamanız ve Hitler’e bakmanız yeterli olacaktır.” ifadelerini kullandı.


Ne olmuştu?

Her fırsatta Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz bir kez daha haddini aşmış, alçak ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıştı. İdam edilen eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarını yan yana kullanan Israel Katz, sosyal medya paylaşımında, "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." ifadesini kullanmıştı.


Tsedekiya kimdir?

Yahudi dini literatüründe geçen bir isim olan ve çeşitli bağlamlarda kullanılan Tsedekiya (Zedekiah), İncil'in Eski Ahit kısmında adı geçen Yahudi Krallığı'nın son kralı. Babili kralı II. Nebukadnezar'a isyan etti ve ardından Kudüs'ün yıkılması ve Yahudi halkının sürgüne gönderilmesi olaylarında önemli rol oynadı.

Gargad ağacı

Gargad ağacı, Hz. Muhammed (SAV)’in Yahudilerin yerlerini haber vermeyecek tek meta olarak gösterdiği bir bitki. Öyle ki, İsrail halkı da aynı inançla işgal ettikleri tüm topraklarda yaygın olarak Gargad ağacı yetiştiriyor. Hz. Muhammed (ASM)’in gargad ağacı ile ilgili Hadis-i Şerif’i şöyle:

"Müslümanlar, Yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları kırıp mahvedecekler. Öyle ki, Yahudilerden bir kimse bir ağaç veya bir taşın arkasına saklanacak olsa, o ağaç ve taş dile gelerek ‘Ey Müslüman, ey Allah'ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür’ diyecek. Sadece Garkad ağacı haber vermeyecek. Çünkü bu ağaç, onların ağacıdır.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa