Japon yer bilimciden korkutan açıklama

Son zamanlarda Türkiye sallanıyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'dan ise bir bölge ile ilgili endişelendiren açıklama geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 13:07
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 15:07
Japon yer bilimciden korkutan açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7 depremleri 11 ilde etkili oldu 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşatan depremde 50 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.


Türkiye'de ise ardı ardına depremler olmaya devam ediyor. Yurdun dört yanı sallanmayı sürdürürken uzmanlar vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Diğer yandan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'dan ise bir bölge ile ilgili endişelendiren açıklama geldi.


Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda büyük bir deprem riskine işaret ederek, Türkiye'nin doğusundaki potansiyel tehlikeleri vurguladı. 


Kıbrıs'a dikkat çekti

Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan başlayıp Adana'ya ve hatta Kıbrıs'a kadar uzandığını belirten deprem uzmanı Kıbrıs'ın, 7 büyüklüğünde bir deprem riski taşıyan tehlikeli bölgelerden biri olduğunu ve ada ülkesi olmasından dolayı tsunami riski olduğunu da belirtti.

Geçmişi hatırlattı

Japon deprem uzmanı Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis gibi illerin de deprem riskinin yüksek olduğunu söyledi ve bu bölgelerin büyük bir deprem tehlikesi altında olduğunu vurguladı.  Geçmişte Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremleri hatırlatan Deprem uzmanı, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Suriye'ye kadar uzandığını ve bu bölgedeki deprem riskinin süregeldiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa