Adem Asil kimdir?

Mısır doğumlu Altın madalyalı Türk erkek artistik jimnastikçi ve millî takım sporcumuz olan Adem Asil kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 13:10
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 13:23
Adem Asil kimdir?
SM
Suat Mutlu

Adem Asil, doğum adıyla Abdelrahman Elgamal, 21 Şubat 1999 tarihinde Mısır'ın İskenderiye kentinde doğdu. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Türkiye adına yarışan Asil, artistik jimnastik dalında dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazandı.

Kariyer Başarıları Adem Asil, 2022 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda halka aletinde ve 2023 Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda bireysel genel toplam ve halka aletinde altın madalya kazandı.

Erken Kariyer ve Mısır Milli Takımı Elgamal, Mısır millî takımının bir üyesi olarak 2017 yılında FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinin Fransa'daki Paris World Challenge Cup ve Bulgaristan'daki Varna World Challenge Cup'a katıldı. Ayrıca Montreal, Kanada'da düzenlenen 2017 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda da yarıştı.

Türkiye’ye Geçiş ve Yeni Başarılar 2017 yılında anne ve babasını Mısır'da bırakarak Türkiye'ye taşınan Elgamal, burada eğitimine devam etti ve Türk vatandaşlığına geçti. Vatandaşlığa kabul edildikten sonra ilk kez Azerbaycan Bakü'de düzenlenen 2020 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinde Türkiye adına yarıştı. Mersin'de düzenlenen 2020 Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda takım etkinliğinde sakatlanmasına rağmen gümüş madalya kazandı.

Adem Asil Adı Altında Yarışmalar 2021 yılında Adem Asil adıyla yarışmaya başlayan sporcu, 2022 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazandı. Türkiye'nin Konya kentinde düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda bireysel toplamda ve takım etkinliklerinde altın madalyalar kazandı. Ayrıca erkekler halka aletinde altın, atlama beygirinde gümüş ve yer hareketlerinde bronz madalya elde etti.

Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Erkekler Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda halka aletinde gümüş, bireysel toplam ve takım müsabakalarında bronz madalya kazandı. Bireysel toplamda Ahmet Önder ile birlikte Türkiye'ye organizasyon tarihinde ilk madalyalarını kazandırdı.

İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen 51. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazandı.

2023 Avrupa Şampiyonası Başarıları Türkiye'nin Antalya kentinde düzenlenen 10. Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'nda bireysel genel toplamda Avrupa şampiyonu oldu ve Türkiye jimnastik tarihinde ilk defa bireysel genel toplamda altın madalya kazandı. Aynı turnuvada halka aleti finalinde altın madalya kazandı ve takım finallerinde gümüş madalya elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa