Van Belediyesi Eş Başkanından PKK paçavrasıyla halay

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal'ın, PKK'nın paçavrası ile halay çektiği görüntüler tepkiye neden oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 13:33
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 14:14
Van Belediyesi Eş Başkanından PKK paçavrasıyla halay
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart seçimleri sonrası Van Büyükşehir Belediyesi'nde skandallar bitmiyor.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan 

Belediye geçtiğimiz günlerde  Merkez İpekyolu ilçesindeki yaya geçitlerine, Kürtçe uyarı yazıları ekledi.  Caddede devam eden çalışmalarda yaya geçitlerine Kürtçe ‘Önce yaya’ ve ‘Yavaş’ yazıları yazıldı.

Yaya yollarında Kürtçe yazıları tamamlayan DEM Parti'li belediyenin kreş, devlet kurumu, mahalle ve yer adlarında da Kürtçe olarak değiştireceği öne sürülürken yazılar tartışma konusu oldu. 

Türkçe yazılara belediyeden açıklama

Geçtiğimiz haftalarda yazılan Kürtçe uyarı yazılarının üzerine dün gece kimliği belirsiz kişilerce, 'Türkiye Türk’tür, Türk kalacak' yazıları yazıldı. Van Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tarz saldırılar bizim çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyecek" ifadelerine yer verdi.

Belediye başkanından skandal hareket 

Mersin'de geçtiğimiz günlerde bir grup PKK yandaşı, halay çekerken İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan teröristaşı Abdullah Öcalan'I öven sloganlar attı. Skandal görüntüler sonrası kişiler gözaltına alınırken bu kez de Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal'ın, katıldığı düğünde PKK paçavrasıyla halay çekti. Şedal'ın PKK paçavrasıyla halay çektiği o anlar sosyal medyada infiale neden oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa