Fahrettin Altun'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Katz'a tepki!

Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili paylaşımına Fahrettin Altun, "Tehdit etmeye cüret edenler, başlarına geleceklerden kendileri sorumludur. "dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 13:36
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 14:33
Fahrettin Altun'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Katz'a tepki!
Ecem Çetin Editör

İsrail'in 7 Ekim'den beri Filistin'e yönelik saldırıları sürüyor. 

Türkiye, bu saldırıları en başından kınıyor ve tepki gösteriyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının sona ermesi için mücadelelerini ve diplomasi temaslarını sürdürüyor. 


Saldırıya tepkisini her daim dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'dan tepki çeken bir paylaşım geldi. 


Haddini aşan ve küstahça ifadeler kullanan Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Katz,"Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin." ifadesini kullandı. 


İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın bu paylaşımı resmen Türkiye'yi ayağa kaldırdı. 

Siyasi isimlerden tepkiler gelirken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da sert bir tepki geldi. 


"Tehdit etmeye cüret edenler, başlarına geleceklerden kendileri sorumludur"

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmeye cüret edenlerin başlarına geleceklerden kendilerinin sorumlu olduğunu söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, kimsenin korkutabileceği ya da susturabileceği bir lider değildir" ifadelerini kullandı. 


İsrail hükümetinin ve kabine üyelerinin Filistin'de devam eden soykırımın aktif iştirakçileri olduğunu belirten Fahrettin Altun, "Dünya kamuoyunun gözünde çoktan hüküm giymişlerdir. Uluslararası mahkemelerce mahkûm edilmeleri sadece bir zaman meselesidir. Yaptıkları yanlarına kalmayacaktır." dedi. 


Türkiye'nin kendisini bölgede barış ve istikrarı sağlamaya adamış ciddi ve sorumluluk sahibi bir devlet olduğunu ifade eden İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ne var ki, sabrımızı sınayacak kadar gözü dönmüş olanlar süratle ve kararlılıkla cevabını alacaktır." dedi. 

Türkiye olarak Filistin meselesinde bir ve beraber olduklarını söyleyen Altun, "Kimsenin bize ders vermeye ya da tehdit etmeye cüret etmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa