Nafia Kuş kimdir?

+73 kiloda mücadele eden Kuş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve millî takım adına müsabakalara katılan tekvandocu Nafia Kuş kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 14:18
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 14:18
Nafia Kuş kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

20 Şubat 1995, Adana doğumlu Nafia Kuş, +73 kiloda mücadele eden başarılı bir Türk tekvandocudur. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve millî takım adına yarışan Kuş, 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası ve 2018 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak büyük başarılara imza atmıştır.

Kariyerinin İlk Yılları ve Başarıları 2015 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda kadınlar +73 kiloda mücadele eden Nafia Kuş, yarı finalde İngiliz rakibi Bianca Walkden’e yenilerek dünya üçüncüsü oldu. 2016 Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda ise finalde yine Walkden'a karşı mücadele eden Kuş, gümüş madalya kazandı.

Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları 2018 yılında Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Nafia Kuş, finalde Rus rakibi Arina Zhivotkova’yı mağlup etti. 2019 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazanan Kuş, yarı finalde Meksikalı Maria Espinoza'ya yenildi.

Akdeniz ve İslami Dayanışma Oyunları Başarıları Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Nafia Kuş, finalde Faslı Fatima-Ezzahra Aboufaras'ı mağlup etti. Aynı yıl Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda ise bronz madalya kazandı.

2023 Dünya Tekvando Şampiyonası ve Avrupa Oyunları Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda +73 kiloda dünya şampiyonu olan Nafia Kuş, finalde Özbek Svetlana Osipova'yı mağlup etti. Polonya'nın Kraków kentinde düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda da altın madalya kazanarak kariyerine yeni bir zafer daha ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa