İrem Yaman kimdir?

Milli kick boks ve tekvando sporcumuz olan ve aynı zamanda 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti milletvekili adayı olmuş olan İrem Yaman kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 14:24
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 14:24
İrem Yaman kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

4 Ağustos 1995, Ankara doğumlu İrem Yaman, hem kick boks hem de tekvando alanında uluslararası başarılar elde etmiş bir Türk sporcudur. Ayrıca siyasetle de ilgilenen Yaman, İYİ Parti'ye katılmış ve 2023 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden milletvekili adayı olmuştur.

İlk Yılları ve Eğitimi İrem Yaman, 8 yaşında tekvandoya başladı. Babası Hasan Yaman’ın antrenörlüğünde spor hayatına adım atan Yaman, Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Kick Boks Kariyeri İrem Yaman, Bratislava'da düzenlenen 2012 WAKO Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda 70 kg semi-contact kategorisinde bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Ertesi yıl Krynica-Zdrój'taki WAKO Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.

Tekvando Kariyeri Kick boks kariyerini sonlandıran İrem Yaman, tekvando alanında da büyük başarılar elde etti. 2014 Avrupa 21 Yaş Altı Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 2015 yılında Çelyabinsk'teki Dünya Şampiyonası'nda 62 kg kategorisinde şampiyon oldu. Aynı yıl Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda gümüş madalya kazandı ve Dünya Grand Prix'sinde bronz madalyanın sahibi oldu. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda ve 2018 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Dünya Şampiyonlukları ve Diğer Başarılar İrem Yaman, Mayıs 2019'da Manchester'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 62 kg kategorisinde altın madalya kazanarak iki kez dünya şampiyonu olan ilk Türk kadın tekvandocu oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatları için yapılan seçimlerde yer alamayan Yaman, 18 Aralık 2021 tarihinde tekvandoyu bıraktığını açıkladı.

Siyasi Kariyer 22 Haziran 2022'de İYİ Parti'ye katılan İrem Yaman, 2023 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listesinden Ankara 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı olarak açıklandı ancak seçilemedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa