TBMM'de Mavi Vatan gerginliği!

TBMM'de Genel Kurul'da söz alan Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Hulusi Akar, CHP Milletvekili Namık Tan'ın 'Mavi Vatan' açıklamalarına tepki gösterdi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 15:23
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 16:06
TBMM'de Mavi Vatan gerginliği!
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhuriyet Halk Partisi  Milletvekili ve Dış Politika danışmanı Namık Tan Somali tezkeresinin görüşmeleri sırasında Mavi Vatan ile ilgili sözleri tepki çekti.

Mavi Vatan'ı masal olarak nitelendiren Tan, "Yeri geldi, Osmanlı’yı ihya hayalleri kurdu. Sınır ötesi harekatlarla yetinmedi. Deniz aşırı maceralara yeltendi. Bir ara tutturduğu Mavi Vatan masalından o da koşulların zorlamasıyla yani ekonominin iflası kapıya dayanınca neyse ki oldukça çabuk yüz geri etti" ifadelerini kullandı. 

Tan sözlerine AK Parti ve siyasi isimlerden yanıt  gecikmedi.  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Milletvekili Namık Tan'ın "Mavi Vatan" ile ilgili sözlerini eleştirdi. Çelik, "CHP Milletvekili Tan'ın 'Mavi Vatan' için 'masal' demesi kabul edilemez, yakışıksız bir ifade. Mavi Vatan'ımız, ana vatanımızın ayrılmaz bir parçasıdır." dedi.

"Parçalamak isteyenleri çukurlara gömdük"

Namık Tan'ın Mavi Vatan hakkındaki açıklamaları gündemdeki yerini korurken Genel Kurul'da söz alan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TBMM'de konuşma yapan Hulusi Akar da Namık Tan'a sert sözlerle tepki gösterdi. Akar, "Mavi Vatan'ı parçalamak isteyenlerin akıbeti malum. Bunlardan bazıları denizlerde boğuldu, kimileri çukurlarda gömüldü." ifadelerini kullandı. 

Senin pasaportunun rengi ne? 

CHP'li Namık Tan'ı TBMM kürsüsünde eleştiren Hulusi Akar, CHP Grubu'ndan Tan'ın pasaportunun rengini açıklamalarını istedi. 

Sayın Tan'ın kime, neye hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz diyen Hulisi Akar, "Vatandaşlarımız Sayın Tan'ın pasaportunun rengini soruyor. Senin pasaportunun rengi ne? CHP'den bunun cevabını bekliyoruz." dedi.  Akar'ın sözleri sonrası  TBMM'de gerginlik yaşandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa