Nur Tatar kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olan millî tekvandocumuz Nur Tatar kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 16:50
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 16:50
Nur Tatar kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Nur Tatar Askari, 16 Ağustos 1992 tarihinde Van'da doğmuş Türk millî tekvandocudur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün sporcusu olan Tatar, genç yaşlarda elde ettiği başarılarla dikkat çekmiştir. Van'da Vali Haydar Bey Lisesi'nden mezun olduktan sonra tekvando kariyerine odaklanmıştır.

İlk Başarılar ve Avrupa Şampiyonlukları Nur Tatar, lise yıllarında katıldığı bir turnuvada Türkiye birincisi olarak dikkat çekmiştir. İlk madalyasını 15 yaşında kazanan Tatar, 2 defa Avrupa Küçükler Şampiyonu olmuştur. Ayrıca, Avrupa'da A Sınıfı turnuvalarında da altın madalyalar kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Avrupa Tekvando Şampiyonaları 2010 yılında Rusya'nın Sankt-Peterburg kentinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanmıştır. Bu başarının ardından, 2012 yılında Birleşik Krallık'ın Manchester kentinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olmuştur.

Olimpiyat Başarıları Nur Tatar, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden takımda yer aldı. Andrea St Bernard, Paige Mcpherson ve Carmen Marton'u eleyerek finale yükselen Tatar, finalde Kyung Seon Hwang ile karşılaştı. Rakibine yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu başarısı ile Türkiye'ye büyük gurur yaşattı.

2014 Avrupa Tekvando Şampiyonası 2014 Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda yarı finalde Rus sporcu Anastasia Baryshnikova'ya 5-4 yenilerek bronz madalya kazandı.

Rio 2016 Olimpiyatları 2014 yılının Ağustos ayında Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi, Nur Tatar'ı 2016 Rio Olimpiyatları'nda desteklenecek "16 altın sporcu" arasında gösterdi. Tatar, Rio'da bronz madalya kazanarak ikinci Olimpiyatından da madalyayla ayrılmayı başardı.

Antrenör ve Kulüp Kariyeri Nur Tatar, Ankara İller Bankası'na transfer olmadan önce TSE Spor Kulübü'nde spor yapmıştır. Başarılı tekvandocu, antrenörü Cüneyt Gülçek tarafından çalıştırılmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa