Gazze'de katliam her geçen gün artıyor

Filistinlilere yönelik soykırımda can kaybı sürüyor. İsrail saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin sayısı 39 bin 363'e çıktı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 16:53
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 17:06
Gazze'de katliam her geçen gün artıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

7 Ekim tarihinde İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı soykırım saldırıların 297'inci gününde devam ediyor.


Binlerce sivil katil Netanyahu ve yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı.


Gazze'de İsrail askerleri yaşlı, kadın ve çocuk demeden Filistinlileri katletmeyi sürdürürken gözlerin çevrildiği bölgede insani yardımların da ulaşması için çaba sarf ediliyor. 

Gazze'de katliam sürüyor

Katil İsrail ordusu, savaştan kurtularak zor şartlarda hayatını devam ettiren masumlar için ise yerlerinizi terk edin çağrısı yapıyor Netanyahu hükümetinin Gazze'de zulmü her geçen gün katlanıyor.


İsrail’in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırı sonucu 37 kişi hayatını kaybetti. Hain saldırıda 120 kişi de yaralandı. İsrail ordusunun, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da savaş uçaklarıyla düzenlediği şiddetli bombardımanda, yarısı kadın ve çocuk 90 Filistinli hayatını kaybetti. 

Can kaybı 40 bine dayandı

İsrail saldırılarının sürdürdüğü bölgelerde Filistin şehit sayısı 40 bine dayandı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı 39 bin 363'e yükseldi. 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda son 24 saatte 39 Filistinli daha hayatını kaybetti. Gazze'deki sağlık durumu ve insani kriz derinleşirken, uluslararası toplumun bölgedeki duruma müdahale çağrıları artıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa