Kilo alan Kim için ilaç aranıyor

Her geçen gün kilo artışı problemiyle karşılaşan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un sağlık sorunları yaşamaya başladı. Kim için ilaç aranmaya başlandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 17:39
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 17:54
Kilo alan Kim için ilaç aranıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Güney Kore ile gerilimi sürdüren Kuzey Kore, son olarak Güney Kore ile balon savaşına girdi. 

Kuzey Kore'nin çöp dolu balonları Güney Kore'ye göndermesi, aslında bir süredir devam eden psikolojik savaşın bir parçası olarak değerlendirildi.

Balonların içeriği sadece çöp değil, aynı zamanda propaganda materyalleri ve Kuzey Kore'nin Güney'e yönelik mesajlarını da içeriyor.  Kuzey Kore zaman zaman ise  balistik füze fırlatmaya devam ediyor. 

Yaptıklarıyla sürekli gündemde olan Kim, geçtiğimiz günlerde ise  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ağırladı.   Putin, 24 yıl sonra ilk kez Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a gitti ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüştü. Putin, Kim Jong Un’a Rus yapımı Aurus limuzin, bir çay seti ve bir kılıç hediye etti.

Kim'e ilaç aranıyor

2021'de gözle görülür kilo veren Kim'in, yeniden kilo almaya başladı. 140 kilograma ulaşan Kuzey Kore liderinin, bazı hastalıklar için yüksek risk grubunda yer aldığını ileri sürüldü. 

Aldığı kilolar yetkilileri korkutuyor

Yetkililer, Kuzey Korelilerin, Kim için yurt dışından yüksek tansiyon ve diyabet için yeni ilaçlar almaya çalıştığına dair istihbarat elde ettiklerini aktardı.  2011'de başa geçen Kim'in babası ve büyükbabası kalp sorunları nedeniyle hayatını kaybetmişti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa