Mourinho’nun taraftardan beklentisi “özel bir atmosfer” yaratmaları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lugano karşısında turu geçmek istediklerini ve Kadıköy’deki atmosferi merak ettiğini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Temmuz 2024 23:16
GÜNCELLEME
29 Temmuz 2024 23:39
Mourinho’nun taraftardan beklentisi “özel bir atmosfer” yaratmaları
AA
Kaynak AA

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında yarın İsviçre'nin Lugano ekibiyle karşılaşacak olan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"Her maç yeni bir maçtır. Her yıl yeni bir yıldır ve her turnuva yeni bir turnuvadır” diyen Mourinho, “Geçmişte neler yaptığıma bakmıyorum. Avrupa'da 150-160 belki 170 maçım var ama yarına ilk maçım gibi bakıyorum çünkü motivasyon her gün yenilenebilen bir şeydir” sözleriyle bakış açısını paylaştı.

İlk maçta 3 gol yemelerine ilişkin bir soru üzerine Mourinho, çalışmak ve analiz etmekten başka çözüm olmadığını kaydetti.

Mourinho, önce video üzerinden sonra klipler hazırlayıp oyunculara gösterdiklerini  ve bu çalışmaları sahaya yansıttıklarını ifade etti.

 35 idman yapmalarına rağmen tüm takım hep birlikte sadece 2-3 idman yapabildiğini anlatan deneyimli teknik adam,  ilk maçta sakatlığı yüzünden forma giyemeyen Allan Saint-Maximin'in bileğinin halen en iyi durumunda olmadığını aktardı. 

61 yaşındaki teknik adam, Arabistan'da antrenman yapmayan oyuncunun tatilden takıma katıldığını söyledi.

Youssef En-Nesyri’nin de tatilden döndüğünü ifade eden Mourinho, “Yaşadığımız zorluk buydu, takımımıza geç katılanlar vardı. Oyuncularım iyi iş çıkarıyorlar. Maximin 90 dakika oynayabilecek durumda değil ama tabii kendisi oynayabilecek durumda." dedi.

- "Elimdeki oyunculardan memnunum"

Jose Mourinho, kulübün transfer açısından zor bir dönemde çok iyi hamleler yaptığını vurguladı.

Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci gibi oyuncuları daha çok forvete yakın merkezde oynatmak istediğinin altını çizen Portekizli çalıştırıcı, "Maxi'yi transfer ettik. Saf bir sol kanat oyuncusu. Aynı zaman da Oğuz da hızlı ve genç bir oyuncu. Bu oyuncuları alırken Tadic, İrfan gibi kaliteli oyuncuları içeriye çekip forvete yakın oynamalarını sağlamak istedik. Onlar içeri geldiğinde Mert gibi Osayi-Samuel gibi oyuncular ön tarafta özelliklerini kullanabilsinler istiyorum." İfadelerini kullandı.

Jose Mourinho, yeni transferlerin zamana ihtiyaç duyacaklarını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"En Nesyri fiziksel çalışmalarını sürdürüyor takımdan ayrı şekilde. Zaten yarın oynayamayacak olması bize zaman kazandırdı. Oğuz ve Maxi son hafta katıldılar ama nasıl oynadığımızı anlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Mutluyum en ideal durumda olmasak bile yarınki maçta hedefimiz hayatta kalmak, üstesinden gelmek ve turu geçmek. Taraftarlarımızın Fenerbahçe'nin Avrupa maçlarında çok özel bir atmosfer yarattığını duymuştum, bunun doğruluğunu yarın görmek istiyoruz."

Osayi-Samuel: "Evimizdeki ilk maç için sabırsızlanıyorum"

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel de, seyircileri önünde çıkacakları ilk maç için sabırsızlandığını söyledi.

Mourinho'nun bazen korkutucu olabildiğini belirten Osayi-Samuel, "Ama aynı zamanda çok hoş biri. Onunla çalışmak büyük onur. Oyuncuların geçmişini öğrenmek istiyor. Oyuncuya öz güvende aşılıyor. Bu sene onunla çalışırken çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Gol ve asist olarak kendimi geliştirmek istiyorum. Tadic ve İrfan gibi oyuncularla oynamayı seviyorum. Arkaya sarkma imkanım oluyor ve bu da gol ve asist ihtimalimi artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa