MHP’den Tuğrul Türkeş’e çok sert 'Kavala' yanıtı

MHP, Tuğrul Türkeş'e, ziyaretini Sorosçu Kavala’nın özgürlüğü için çırpınan CHP-DEM temsilcileri ile birlikte yapmasını tavsiye etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
30 Temmuz 2024 00:55
GÜNCELLEME
30 Temmuz 2024 01:06
MHP’den Tuğrul Türkeş’e çok sert 'Kavala' yanıtı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ak Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş’in başta Osman Kavala olmak üzere Gezi Davası hükümlülerini ziyaret girişimi MHP’nin tepkisini çekti.

Tuğrul Türkeş'in, "Kavala'yı tek mi ziyaret edeceksiniz?" şeklindeki eleştiriye "Feti Yıldız'la mı gideyim?" şeklinde bir cevap vermesi MHP’de bardağı taşırdı.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa milletvekili İsmet Büyükataman sosyal medya X hesabı üzerinden Türkeş’e sert bir yanıt verdi.

“Soy ismini taşımayı beceremeyen, Türkeş soyadına yakışmayan duruşsuzluğu ile tanıdığımız Tuğrul bey şimdi de Sorosçu Kavala’ya el uzatmış” ifadelerini kullanan Büyükataman, Tuğru Türkeş’in suçu kesinleşmiş bir haine sahip çıkmayı kendisine vazife edinerek Türk yargısını hedef aldığını vurguladı.

Büyükataman, “Bir de utanmadan buna “milliyetçilik” diyerek kendini aklamaya çalışmıştır. Tuğrul Bey, milliyetçi duruşun ne demek olduğunu ne yazık ki anlayamamış, özümseyememiş, Türk ve Türkiye düşmanı Sorosçu Kavala’yı ziyaret etmek için cezaevi yollarına düşmüştür” dedi.

Ziyarete kiminle gideceği sorusuna karşılık MHP genel Başkan yardımcısı Feti Yıldız’ın adını geçirme hadsizliğinde bulunduğunu belirten Büyükataman, “Düştüğü zillet çukurundan ar etmediğini ve ciddiyetsizliğini bir kez daha göstermiştir” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü.

İsmet Büyükataman, bu karanlık yolda, rotasını kimlerin çizdiği belli olmayan bu istikamette hiçbir Ülkücünün Tuğrul Türkeş’e eşlik etmesinin mizah konusu bile olamayacağının altını çizdi.

Ülkücülerin şerefli bir davanın takipçisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin sevdalısı olduğunu vurgulayan Büyükataman, “Tuğrul beye tavsiyemiz; Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve şerefli dava adamlarının adını ağzına almaması ve ziyaretini Sorosçu Kavala’nın özgürlüğü için çırpınan CHP-DEM temsilcileri ile birlikte yapmasıdır. Kendisine yakışan bu olacaktır. Ayrıca bir sonraki ziyaretini Edirne F Tipi Cezaevine yapıp yapmayacağı da merak konusudur!” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa